Bullerot pudotettiin Nokian kyydistä tänään?

Texas Intruments varoitti eilen että sen liikevaihto ja tulos tulevat olemaan odotettua pienempiä koska “eräs yksittäinen asiakas on tilannut siltä vähemmän 3G luurien siruja”. TXN väitti myös että “eivät ole hävinneet markkinaosuuksia muille siruvalmistajille vaan kyseessä on tämän erään asiakkaan 3G luurien kysyntään kohdistuva ongelma”. No analyytikot ja sijoittajat pitivät potentiaalisimpana kandidaattina Nokiaa joka avasikin heti aamulla reippaassa laskussa.

Nokia joka treidasi vajaassa 26 eurossa n. kuukausi sitten laski heti aaamulla n. 5% 20.6 euroon ja pyöri sitten vähän alle sen aamupäivän aikana. Kun kurssi nousi päälle 20.4 euron laitoin stopparimyynnin päälle 20.4 euroon ja kun kurssi laski alle lähtivät osakkeet myyntiin n.10% tappiolla. Tämän jälkeen kurssi laski aina alle 20 euron ja käväisi jopa 19.9 eurossa. FED sitten pelasti markkinan ilmoittamalla että jakaa subbariongelmaisille pankeille 200 miljardin taalan edestä valtion joukkovelkakirjoja nimellishintaan ja nosti mudista Nokiankin kurssin siinä sivussa. Tätä kirjoittaessa Nokia pyörii suurinpiirtein myyntihinnassani.

Miksikö myin? En ole täysin vakuuttunut siitä että Texas Instrumentsin viittaama yhtiö olisi Nokia, koska Motorolan vaikeudet tiedetään ja sen markkinaosuus on kutistumassa ja se olisi luonnollinen selitys asialle. Se voisi olla myös Sony Ericsson joka ilmoitti viime vuonna että tilailee sirujaan tulevaisuudessa myös muilta kuin TI:ltä ja kukatietää sen tuotteiden kysynnästä 1Q:lla. Nokia itseasiassa julkaisi elokuussa tiedotteen jossa kertoi hankkivansa tulevaisuudessa 3G sirujaan STMicrolta ja samalla ulkoistavansa oman siruosastonsa STMicrolle. Lainaus Nokian tiedotteesta: “Based on this renewed strategy, Nokia is now working with four chipset suppliers. Texas Instruments continues to be a broad scope supplier across all protocols, Broadcom has been chosen as a supplier in EDGE, Infineon Technologies as a supplier in GSM, and STMicroelectronics as a supplier in 3G“. Entäs jos varastossa olikin 4Q:lta jääneitä siruja ja 1Q:lla piti tilailla sitten vähemmän?

Myin koska arvelin että Amerikan pojilta tulee aikamoinen myyntipaine kun Nysset ja Nasset avaavat ja että kurssi painuu alle 20 euron tänään. No näin siinä kävikin. FED hieman sekoitti asiaa ja markkina on mukavassa nousussa ja Noksu siinä sivussa toipunut pahimmasta.

Tätä asiaa sitten spekuloidaan ja vatvotaan kunnes Nokia tai joku muu yhtiö astuu ulos ja tiedottaa että mikä on meininki. Viimeistään sitten 1Q tulosjulkistuksen yhteydessä. Kurssi sitten voi heilua siihen asti melko laillakin. Aika moni pankki ja analyytikko ehtivät jo päivittää Nokia näkemyksensä ja jokunen tämän Texasin varoituksen takia laskivat suosituksiaan ja tavoitehintojaan sekä arvoimaansa Nokian EPSiä. Jaa-a katsotaan nyt ostanko Nokiat takaisin ennen 1Q tulosjulkkaria vai katsonko ensin sen tuloksen ja ostan sitten. Onneksi muu salkku sentään tänään nousee mukavasti 🙂

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Bullerot pudotettiin Nokian kyydistä tänään?”

  1. SonyEricssonin Grande Katastrofe « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Texas Instruments varoitti että sen eräs iso siruasiakas on peruuttanut merkittävän osan 3G sirutilauksestaan ja analyytikot laskivat että tuo vastaisi n. 6 miljoonan 3G luurin myyntivajetta. TI:n mukaan kyseessä on yhden asiakkaan ongelmat jotka johtuvat ko. asiakkaan kysyntäongelmasta. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: