Vehkeet toimii kun ne välillä päivittää – osa II

Tiesin jo lukiessani Tietokone.fi:stä Tero Lehdon jutun E90 softapäivityksestä miten iltani käyttäisin eli päivittämällä E90:n softaa, hakiessa uusia applikaatioversioita jne. Itse backuppien ottaminen ja päivitys nyt ei kauhean kauaa kestänyt 20-30 minuuttia yhteensä mutta koska Nokia päivityssofta ei jostain syystä talleta kaikkia applikaatioita (ei edes omia) niin tunnin verran joutui aikaa käyttämään siihen kun puuttuvat applikaatiot asennuksen ja backupin palauttamisen jälkeen asensi. Samalla sitten näin vaivaa ja hain uudet versiot applikaatioista ja etsin ja selasin samalla onko jotain uusia mielenkiintoisia softia ilmestynyt.

Nokia Maps tuntuu nyt uusimalla versiolla ja E90:n uudella käyttisversiolla toimivan todella hienosti. Tämä ei ehkä kohta enää ole mikään beta-version softa. Kesällä otan kuukauden navigointilisenssin tähän tai sitten N810:aan saa nyt nähdä ellen ota molempiin. Samoin tuntuisi että E90 toimii selkeesti nopeammin ja sulavammin. Wow!! Lisäksi Youtube toimii nyt myös E90:ssä ja todella hyvin toimikin. Ei minkäänlaista pätkimistä wlan-yhteyden yli. HSDPA-yhteyden yli en ole vielä ehtinyt kokeilla. Ilmeisesti kamerakin toimii nyt entistä nopeammin, joitakin BetaLabsin softia on integroitu paremmin käyttikseen mm. conversation kontakteihin. Lisäksi bugikorjauksia on tehty aika liuta. Olen tyytyväinen 🙂

Täällä vähän tarkempia tietoja mitä parannuksia päivitys tuo.

Kaikenkaikkiaan selkeästi parannuksia tuovat päivitys joka kannattaa asentaa vaikka siihen aikaa hurahtaakin hieman. Muistakaa ottaa backupit. Ja sellainen pieni toive Nokian suuntaan että päivityssoftat voisi muuttaa sellaisiksi että ottavat ja palauttavat kaikki asennetut softat asetuksineen ja bluetooth paritukset myös pysyisivät tallessa ettei parituksia tarvi tehdä uudestaan.

*UPDATE* Nokia tiedotti tänään torstaina että Nokia Maps ei ole enää Beta vaiheessa ja että Maps on nyt valmis kuluttajatuote, jota toki edelleen kehitetään. Mapsin kotisivuilta löytyy käyttöohjeita, tietoja, uusia päivityksiä ja asennuksia sekä kännykän Maps-sovellukseen että Map Loaderiin. No pitihän se heti asentaa ja samalla päivitin myös Map Loaderin ja päivitin laitteeseen uudet Suomi-kartat valmiiksi kesälomaa varten. Tilasinpa samantien 30 päivän navigointilisenssin sekä autoiluun että kävelyyn itselleni kokeilua varten, eihän tuo maksanut kuin 8.99 euroa (puhelinlaskuun liitettynä vain 7.65€). Luurilla hoitui maksu suoraan VISAlla kätevästi.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: