Rautaruukki jatkoi kakkoskvartaalin viitoittamalla tiellä

Kakkoskvartaali ei mennyt Rautaruukilta putkeen, kolmoskvartaalilla meni hieman paremmin  ja parempaan ollaan menossa. Kakkoskvartaalilla liikevaihto laski 60% vuodentakaisesta, nyt “enää” 51% 485 miljoonaan euroon (vuosi sitten 996 miljoonaa). Liikevoitto oli miinuksella enää 51 miljoonaa kun kakkoskvartaalilla miinusta syntyi 117 miljoonaa euroa. Rautaruukin tappio oli suunnille tuplasti odotettu isompi ja osake onkin lasketellut tuloksen julkistuksen jälkeen 15.1 euroon kun ennen tulosjulkistusta osake pyöri 17 euron nurkissa. 4Q:lla yhtiön ennuste pysyy suurin piirtein ennallaan eli pieni tappio voi tulla. Rautaruukin asiakasyritysten varastotasot ovat minimissä ja teräksen kulutuksen lasku, joka tänä vuonna on ollut jyrkkää, pysähtynee ja kääntyy loivaan kasvuun.

Toimitusjohtaja Tammisen näkemys: “Maailmantalouden alamäki loiveni kolmannen vuosineljänneksen aikana. Varastojen tyhjentymisen vuoksi kysyntä piristyi asiakasteollisuuksissa hetkellisesti, mutta ei vielä luonut perusteita loppuasiakaskysynnän pysyvälle paranemiselle. Markkinakehityksen ennakointi on edelleen vaikeaa. On selvää, että kansainvälisen talouskriisin seuraukset ulottuvat kauas tulevaisuuteen, teollisuuden rakenteet muuttuvat ja mm. konepajateollisuuden toimijat etsivät kustannustehokkuutta alemman kustannustason maista

Rautaruukki aloittaa YT:t ja aikoo vähentää 175 ihmisen työpaikat ja lomauttaa 670 ihmistä. Nyt voisi olla tilaisuus kasvattaa osakepottia Rautaruukkia. Osake on laskenyt pari euroa viikossa ja ensi vuonna yhtiö tulee jälleen tekemään voitollisen tuloksen, joka sitten vuosi vuodelta alkaa taas kasvaa ja samalla osingotkin kasvavat.

Tags:

2 Responses to “Rautaruukki jatkoi kakkoskvartaalin viitoittamalla tiellä”

  1. tapani korsuvaara Says:

    Sinuna myisin pikaisesti rautaruukin osakkeet, tulevat nimittäin rajusti vielä laskemaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: