Ranskassa asiallinen pääomatulojen verotus

Ei mene viikkoakaan nykyään että sosialistit ovat vaatimassa pääomatulojen nostamista, siitä huolimatta että maassamme pääomatulojen verotus on melkein maailman raskainta. Ja sen seurauksena Suomessa yrittäjyys ja sitäkautta työpaikkojen luominen ei oikein kiinnosta. “Yrittäjyyttä tukevat toimet ovat perustuneet Suomessa erilaisten kehitysyhtiöiden ja organisaatioiden perustamiseen, jotka pyrkivät tarjoamaan asiantuntijapalveluita yrittäjiksi aikoville. Näitä ovat muiden muassa (uus)yrittäjyyskeskukset, yrityshautomot ja tiedepuistot. Yrityksen perustamiseen on mahdollista saada julkista rahoitusta. Yrittäjyyttä voi myös opiskella sekä pää- että sivuaineena yliopistossa“. Tuohan on aivan naurettavaa, perustetaan jotain byrokraattityöpaikkoja hoitamaan korkean verotuksen aiheuttamaa ongelmaa ja sitten osaltaan ollaan lisäämässä julkisen talouden kustannuksia ja siten painettaa nostaa entisestään veroja. Hohhoijaa…

Siitä huolimatta että myös Rankassa on sosialistit olleet perinteisesti vallassa, on maassa paikallisilla sosialisteille enemmän järkeä päässään. Alle 20 000 euron luovutusvoitoista ei tarvitse maksaa veroja ollenkaan. Melkoinen kannuste yrittäjille ja piensijoittajille (ja vähän isommillekin). Kansankapitalismin yleistymisellä olisi kyllä melkoisesti positiivisia vaikutuksia Suomelle. Suomalaiset vaurastuisivat, ostovoima kasvaisi ja sitä kautta maahan syntyisi uusia työpaikkoja. Ymmärrys taloudesta lisääntyisi. Sosialisteille tuo ei täällä sovi. Vaurastuneet ja enemmän taloudesta ymmärtävät ihmiset eivät äänestä sosialisteja ja siksi SDP ja muut sosialistipuolueet ajavat maahamme korkean verotuksen kurjistamispolitiikkaa ja valtavan byrokraattiarmeijan ylläpitoa ellei jopa kasvattamista. Sosialistien vallan kaipuu ylittää maamme edun.

No entä yli 20 000 euron luovutusvoitot?Yli 20.000 €:n pörssiosakekaupassa saavutetusta voitosta on maksettava veroa 27 %, josta 16 %-yks. veroa ja 11 %-yks. sosiaaliluonteisia maksuja” Lisäksi kahdeksan vuoden omistuksen jälkeen ei mene euroakaan veroja vaikka voitto olisi miljoonaluokkaa.

Minä haluaisin tälläisen verotuksen Suomeenkin. Kansantaloudet ja firmat elävät päivittäin erittäin kilpailullisessa tilanteessa ja ei meillä ole varaa antaa tälläistä etua muille kansantalouksille täällä periferiassa kun sääkin on mitä on. Täällä pitäisi olla keskimääräistä kevyempi verotus ja keskimääräistä kevyempi byrokratia ja tietotekniikkaa pitäisi julkisella puolella käyttää nykyistä paremmin ja laajemmin.

Tags: , , ,

5 Responses to “Ranskassa asiallinen pääomatulojen verotus”

 1. Timppa Says:

  Pääomatuloveron nostaminen tosiaan muistuttaa housuun kusemista pakkasella. Pelottava puoli tässä on se, että kun tuon tempun sopivasti ajoittaa, se lämmittää vaalien yli.

 2. tecu Says:

  Eipä siis ihme että keskustelu Suomen tilanteesta on useammankin yhdysvaltalaisen kans päätynyt siihen että Suomea pidetään sosialistisena valtiona. Mietityttää myös se miksei kouluihin saada edes alkeiskurssia taloustietoa, varmasti parantaisi maailmankuvaa ja elämän laatua monelle. Kuitenkaan käsittääkseni siellä ei tuo opetuksen tahti kovin päätä huimaa.

 3. Laimea Silli Says:

  aivan totta. Yleissivistykseen kuuluisi vähintään taloustiedon alkeet. Lainan ottaminen, mitä on korko, mitä on sijoittaminen, näin sijoitat, erilaiset sijoitusinstrumentit ja esimerkiksi koko vuoden kestävä sijoituskilpailu koulussa. Jäisi noilta wincapitoiltakin huijattavien joukko vähän pienemmäksi.

 4. Timppa Says:

  Enpä tiedä… Suomen palkittu peruskoulu lykkää jo nyt maailmalle yleisneroja, jotka eivät osaa laskea murtolukuja yhteen ja joiden mielestä Suomi itsenäistyi joskus 1952 tai silleen. Toki minusta taloustiedon perusteiden opettaminen kuuluisi kouluun, mutta en ole sen vaikutusten suhteen hirveän optimistinen; vaarana on se, että opetus menee perille etupäässä niille jotka muutenkin hoitavat asiansa kunnolla.

 5. tecu Says:

  Timpalla toki pointti kans, osa tulee aina jäämään jalkoihin. Itse näkisin enemmänkin asian niin, että saisimme tavallisen ihmisen ymmärtämään miksi se työpaikka nyt tehtaassa loppui, miksi on hyvä asia ettei valtio lunasta kannattamattomia tehtaita ja ala pyörittämään niitä. Tieto vähentää pelkoa, luo yritteliäämmän ja tuottavamman ympäristön. Toivottavasti se myös auttais joitakin nuoria vajoamasta tähän surullisen kuuluisaan keskiluokkaa piinaavaan velkakierteeseen ja järjettömään kulutukseen. Vanhempanahan se on aina vain vaikeampi muuttaa tottumuksiaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: