Samsungilta vahva esitys 1Q:lla

Nyt kun Samsunginkin luvut ovat ulkona alkaa kuva 1Q:n suhteen olevan selvä. Samsung oli yksi suurimmista voittajista kvartaalilla, se myi 64.3 miljoonaa luuria, mikä on 40% enemmän kuin vuotta aiemmin. Eli markkinaosuus siis nousi ja on noussut jo aika monta kvartaalia peräkkäin. Ja huolimatta wonin vahvistumisesta marginaalikin jopa vahvistui kuten myös ASP. Erittä vahva esitys ja se vankisti asemiaan markkinakakkosena.

Muita voittajia olivat Apple, jonka kasvu on aivan omaa luokkaansa, sekä RIMM joka ohitti SonyEricssonin ja Motorolan. Nokia nosti myyntiään, marginaaliaan ja markkinaosuutaan vuodentakaisesta joten ei sitäkään luuseriksi voi haukkua. LG kasvatti myyntiään mutta sen se teki marginaaliensa kustannuksella ja on putoamassa selvästi Samsungin kelkasta. LG:lle kohtalonkysymys tulee olemaan älyluurit joita sillä ei ole mallistossaan. Mikäli pian ei tapahdu jotain niin voi olla marginaali menee miinukselle ja sitten alkaa kuoleman spriraali joka pyörittää Motorolaa ja SE:tä, 1Q:n luuserit. Erityisesti Motorolan tilanne on karmea. Menetettyjä markkinaosuuksia on vaikea ottaa takaisin, ei ole oikein aseita ja Android-kortin varassa on koko firma. Ja pitääkö se kortti? Lukekaapa tämä juttu, josta poimin pienen pätkän:

There is now an obvious shift within partners to steer away from Google’s mobile OS… or at least, place the main focus on a variety of options.” Lisäksi jos todellakin Microsoft nostaa lisenssimaksut jokaisesta myydystä Androidista saattaa moni valmistaja miettiä käyttöjärjestelmäänsä uudestaan.

ZTE:n lukuja ei ole saatavilla, mutta uskon sen olevan markkinanelonen.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: