LG:n tappio syveni

LG onnistui 2Q:lla kasvattamaan myymiensä luurien määrää hieman edelliseltä kvartaalilta 30.6 miljoonaan kappaleeseen. Kasvu oli kuitenkin hyvin pientä, sillä vuosi sitten se myi 29.8 miljoonaa ja 1Q:lla 27.1 miljoonaa, ja myynnin kasvu tuli katteista tinkimällä ja luurien voittomarginaalia painui syvemmällä miinukselle mitä se oli 1Q:lla. Nyt marginaali on jo – 3.7%. LG:n markkinaosuus piikkasi tasan vuosi sitten ja oli 10.1% jolloin luurien voittomarginaalikin oli 11% Nyt markkinaosuus on 9%:iin siitä huolimatta että katteista on raakasti tingitty. ASP:n laskiessa LG:n liikevaihto tippui peräti 31% vuoden takaisesta. Yksi iso syy LG:n menestykseen joka huipentui vuosi sitten oli halpa won. Tämä tie on kuljettu loppuun ja wonin aiheuttama lisäboosti on kadonnut euroa vastaan ja samoin myös dollaria vastaan . LG:llä ei ole älyluureja markkinoilla joilla se voisi kilpailla. 3Q:lla se tuo Optimus One – Android luurin ja 4Q:lla pitäisi tulla Window Mobile luureja, mutta eiköhän WM luurien aika ole ohi.

LG:llä ei ole omaa käyttöjärjestelmää ja sen strategia älyluurien suhteen on ollut hieman hukassa. Kilpailu painaa päälle. 3Q:lle se ennustaa vain hienoista kasvua 2Q:lta ja tulee todennäköisesti edelleen pysymään tappiolla. Suurin kilpailuetu mikä sillä oli halpa won ja se etu on nyt mennyt.

Tags: , , , , ,

One Response to “LG:n tappio syveni”

  1. LG:llä umpisurkea kvartaali « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Vielä 2Q julkistuksessaan yhtiö uskoi että 3Q:lla nähdään kasvua 2Q:hun verrattuna. No näin ei käynyt. Nyt yhtiö uskoo että tulee selvää kasvua 4Q:lla 3Q:hun nähden. Näinköhän käy? LG on aika pahan paikan edessä nyt. Itse se uskoo mahdollisuuksiinsa älyluureissa: “The global introduction of the Optimus One smartphone and new Windows Phone 7 models are expected to generate a positive response from consumers in the coming months. LG is targeting to sell as much as 3 million Optimus One smartphones globally by the end of this year…and we expect the handset division to see a strong recovery at least from the first quarter“. Vielä elokuussa yhtiö uskoi myyvänsä 5 miljoonaa älyluuria loppuvuoden aikana. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: