RIMMilta vahva kvartaali

Puheet RIMMin vaikeuksista eivät pitäneet paikkaansa (taaskaan). Luurimyynti kasvoi uusien mallien mm. Torch:n myötä vahvasti eli n. 20% edelliskvartaalilta 12.1 miljoonaan kappaleeseen ja näistä 4.5 miljoonaa olivat uusia asiakkaita jotka avasivat samalla nuo sähköposti jne. palvelut. Myynti ylitti analyytikkojen odotukset mutta uusia palveluita odotettiin avattavan yli 5 miljoonaa. Vanhat asiakkaat siis päivittivät laitteitaan. Voitto kasvoi 800 miljoonaan dollariin vuodentakaisesta 480 miljoonasta dollarista. Melko vahvoja lukuja, Nokiahan teki 2Q:lla 640 miljoonan euron voiton eli n. 830 miljoonan dollarin voiton luureillaan. Nokian ja RIMMin voitto alkaa olla siis samaa luokkaa siitä huolimatta että RIMM myy vain kymmenesosan Nokian myymien luurien määrästä. RIMMin liikevaihto kasvoi 31% ja oli 4.62 miljardia dollaria mikä sekin ylitti analyytikkojen ennusteet. Vähän haiskahtaa siltä että RIMM on pystynyt ottamaan markkinaosuutta. Mikäli näin ei ole tapahtunut on älyluurimarkkina laittanut jälleen uutta kasvuvaihdetta sisään mikä olisi luonnollisesti myös Nokialle erinomainen asia.

Toivottavasti Nokian uudistunut ja uudistuva älyluurimallisto ja erityisesti E7 laittaa kapuloita RIMMin rattaisiin. Isot massit liikkuvat älyluurimalliston yläpäässä ja RIMMin tapauksessa nuo maksulliset palvelut tuovat ison osan voitoista. RIMM ja Apple ovat todistaneet että pienellä mallistolla voi tehdä valtavat voitot. Kunhan Nokia saa USA:ssa luurinsa operaattorien hyllyille ja mainoskampanjoihin niin alkaa massia virrata härmäänkin.

RIMMin osake on jälkipörssissä 8% nousussa. Eikä vähiten sen takia että se ennustaa kuluvalle kvartaalilleen myynniksi peräti 5.3 – 5.55 miljardia dollaria. Myös Nokiaa RIMMin julkistus nosti jälkiuunissa.

Tags: , , ,

One Response to “RIMMilta vahva kvartaali”

  1. analyzing Says:

    Edelliseltä kvartaalilta Rimmin puhelinmyynti on kasvanut 8%. Rimmillä tuo myynti on tainnut viimeisen vuoden ajan kasvaa jotakuinkin älypuhelinmyynnin yleisen kasvun verran. Jos tuo pitää edelleen paikkansa Nokian pitäisi myydä noin 26m älyluuria tällä kvartaalilla pitääksen markkinaosuutensa. Eli hiukan vajaat 290k päivässä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: