Uponor kääntyy…

Päivä paistaa pitkästä aikaa Uponorin risukasaan. Kaikki luvut paranivat 3Q:lla ja osa vieläpä aika roimasti. Muutamia poimintoja tuloksesta:

  • Heinä-syyskuun liikevaihto 205,5 milj. euroa, kasvua 5,2 %
  • Liikevoitto 23,5, milj. euroa, kasvua 34,9 %
  • Osakekohtainen tulos oli 0,22 (0,12) euroa
  • Tammi-syyskuun liikevaihto 567,5 (559,7) milj. euroa, muutos +1,4 %
  • Tammi-syyskuun liikevoitto 43,8 (28,9) milj. euroa, muutos +51,7 %
  • Tammi-syyskuun osakekohtainen tulos 0,32 (0,13) euroa

Liikevaihdon kasvu tosin pieneni 2Q:lta jolloin kasvua tuli 5.9%. Euroopassa talotekniikka-bisnes on jo kääntynyt hyvään kasvuun mutta USA:ssa kasvu takkuaa tuon tukipaketin loppumisen jälkeen. Ihan viime aikoina siellä on tosin tullut asuntohintoihin kasvua ja uusien asuntoaloitusten määrä on ollut mukavassa kasvussa mutta Uponor ei ennusta 4Q:lle tilanteen paranevan.

Uponor aikoo myös ensi kertaa vuosiin aloittaa yritysostot. Ihan hyvä uutinen, tosin lyhyellä aikavälillä saattaa heikentää osingonmaksukykyä.

Kurssi nousi tänään 0.31 euroa eli 2.41% siitä huolimatta että tänään oli yleinen laskupäivä. Ja siitä huolimatta että kurssi on noussut yli euron kuukaudessa ja elokuun lopulta pari euroa. Marraskuussa tankkaan Uponoria lisää ja sitten on tankkaus valmis ainakin lyhyellä aikavälillä. Viime vuonna Uponor maksoi 0.5 euron osingon mikä ylitti viime vuoden voiton. Tänä vuonna voittoa voi tulla likimain tuo 0.5 euroa jolloin koko vuoden tulos ja ehkä enemmänkin jaettaisiin osinkoina ulos. Viime vuonna 4Q:lla Uponor teki 0.03 euron osakekohtaisen tuloksen. Nyt sen pitäisi tehdä 0.18 euron epsi jotta yltäisi tuohon 0.5 euroon. 4Q tulos on yleensä Upolla ollut huonompi kuin 3Q:lla mutta jos nyt firma on toipumassa niin on mahdollista että aika lähelle tuota 3Q tulosta päästään ellei jopa samaan jolloin koko vuoden osakekohtainen tulos ylittäisi viime vuonna maksettujen osinkojen määrän. Tulostietoja: Vuonna 2007 (4Q 0.29 ja 3Q 0.36)  ja 2007 (4Q 0.27 ja 3Q 0.48).

Tags:

One Response to “Uponor kääntyy…”

  1. Uponorin 4Q oli huonohko « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Tänä vuonna liikevaihdon kasvu pitäisi kiihtyä ja tulos pitäisi parantua. Mutta riskejäkin on erityisesti liittyen raaka-aineiden hinnankehitykseen ja Pohjois-Amerikan asuntomarkkinoihin ja talouteen. Ja runsasluminen talvi tulee painamaan myös alkuvuoden tulosta. Jonkinlainen pettymys tämä nähty tulos ja näkymät kuitenkin olivat suhteellisen hyvän 3Q:n jälkeen. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: