Motorolassa käännöksen makua

Motorolan pitkään tappiolla ollut kännykkäyksikkö taitaa kääntyä voitolliseksi 4Q:lla. Motorola onnistui myymään 3Q:lla 3.8 miljoonaa älyluuria (koko vuonna se on tuonut markkinoille 22 eri Android-älyluuria). Yhteensä se myi tosin vain 9.1 miljoonaa luuria millä sen markkinaosuus, 2.5%, pysyi ennallaan 2Q:hun nähden mutta romahteli vuoden takaisesta 4.3%:sta. Kolmas kvartaali putkeen jolloin Apple myi enemmän luureja, edes takavalot eivät enää näy. Kokonaismyynti kuitenkin kasvoi kahdelta edelliseltä kvartaalilta. Tappiota syntyi kuitenkin edelleen 43 miljoonaa dollaria (vuotta aiemmin 216 miljoonaa dollaria)

Motolla on kaikki munat samassa Android korissa ja jos se häviää nuo käynnissä olevat patenttikorvausoikeudenkäynnit niin Android-luurien kannattavuus ja niiden varaan rakennettu strategia ottaa hittiä. Mutta juuri nyt näyttää ihan kohtuu hyvältä Motolla, sillä se myy selvästi kiihtyvällä vauhdilla älyluureja.

  • 1Q 2.3 miljoonaa
  • 2Q 2.7 miljoonaa
  • 3Q 3.8 miljoonaa

Nokian älyluurivolyymit kasvoivat 10.4 % edelliseltä kvartaalilta (24.0 –> 26.5 miljonaa). Motolla kasvua tuli 41% (edellisellä kvartaalilla vastaava kasvu oli Motolla 17% ja Nokialla 12%). Tosin Noksulla 3Q oli selvä välikvartaali ennen Symbian^3 luurien markkinoilletuloa. Mutta yhtäkaikki niin Moto hyökkää nyt vahvasti älyluureissa ja samaan aikaan kutistuu fiitseriluureissa. SE:llä on kova homma päästä tavoitteeseensa tulla Android-luurien ykkönen.

Tags: , , ,

One Response to “Motorolassa käännöksen makua”

  1. Motorola palasi voitolliseksi – väliaikaisesti « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Silli Motorola Mobility julkaisi juuri joulukvartaalinsa tuloksen ja paluun voitolliseksi kuten 3Q tulosjulkaisun yhteydessä ennakoitiin. Samalla se ohitti SonyEricssonin, tosin niukasti eli 0.1 miljoonalla myydyllä luurilla. Motorolan […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: