Symbianista nopea peto!!

Hiljattain sekä SonyEricsson että Samsung päättivät luopua Symbian-luurien kehittämisestä ja samalla alkoivat spekulaatiot Symbian käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta. Nokia laittoi stopin huhuihin omalta osaltaan kertomalla selkeästi että heidän strategiansa on kolmen käyttöjärjestelmän käyttäminen ja laitteiden tekeminen erilaisiin hintaryhmiin siten että yläpäässä on MeeGo, keskellä Symbian ja alimpana S40. Ja yhdistävänä tekijänä QT.

Symbianin kehitystyö nopeutuu merkittävästi kun Symbianin kehitys siirretään Nokialle ja Symbian säätiö käytännössä lakkautetaan. Kun Nokia osti Symbianin vuoden 2008 lopulla piti Symbian kehitys selvästi nopeutua ja suuri osa siitä piti syntyä Nokian ulkopuolella. Säätiössä Nokialla oli määräysvalta mutta näin neuvostotyöskentely hidasti päätöksentekoa. Kun Symbian neuvostot nyt jäävät pois ei aikaa haaskaannu jahkailuun ja Nokia voi tehdä päätökset ihan itse. ja silti muutkin valmistajat kuin Nokia voivat alustaa käyttää. Eli ehkä tämä malli on kuitenkin se parhain malli, vaikkakin se tietysti maksaa enemmän kuin malli jossa kehitystyöstä puolet tulee ulkoa ja viulut maksaa säätiö. Tietysti ilman Androidia Symbian säätiö varmaan rullaisi edelleen. Nopeita ovat muutokset viime vuosina olleet alalla.

Mutta ei Symbian pelkästään Nokian show ole, japanilaiset valmistajat Sharp ja Fujitsu ilmoittivat eilen tuovansa Japanin markkinoille 11 uutta Symbian-luuria. Japanissahan on sikäli kummallinen tilanne että Symbianilla on siellä iso osuus älypuhelinmarkkinoista mutta Nokia vetäytyi sieltä pois muutama vuosi sitten.

S^3 saa ensimmäiset isommat päivityksensä alkuvuodesta 2011 ja omasta mielestäni N8:n heikoin lenkki, selain, uudistuu kokonaan. Hienoa. Tulevasta päivityksestä annettiin tietoa Symbian-messuilla Amsterdamissa. Luuri siis paranee entisestään, eikä parannuksia tarvi edes kauaa odottaa. Engadgetissa myös juttu aiheesta.

Ai niin, mikäs käyttis alla olevasa videossa vilahtaa? Tunnistatteko?

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Symbianista nopea peto!!”

 1. moose Says:

  Olisiko tuo vilahtava käyttis se paljon puhuttu MeeGo?

 2. Jannu Says:

  Hei,

  Autoteollisuudesta tulikin jo hiljaisia signaaleja aiemmin meegon suhteen. Hienoa!

  Oliko sulla linkkiä tohon Nokian Japanin markkinoilta vetäytymiseen ? Tai syitä siihen ?

  • Laimea Silli Says:

   > Oliko sulla linkkiä tohon Nokian Japanin markkinoilta vetäytymiseen ?

   Sehän tapahtui jo vuosi pari sitten. EI oo nyt linkkiä. Googlella varmaan löytyy asian tiimoilta vanhoja uutisia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: