N8:ssa virtaongelmia

Viime viikosta lähtien huomasin blogosfäärissä ensimmäisiä kommentteja N8:n virtaongelmista ja keskustelua aiheesta löytyi mm. Nokian support saitilta jo lokakuun lopulta. Eilen Nokian Niklas Savandar myönsi ongelman ja kertoi että Nokia on myös löytänyt vian syyn, pahoitteli tätä ongelmaa jonka se on asiakkailleen aiheuttanut ja muistutti että kaikki korjaukset kattaa laitetakuu.

Savander mainitsi että ongelma koskee vain pientä osaa laitteista. Toivottavasti tällä ei ole suurempia taloudellisia tai mainevaikutuksia Nokialle.

Hieman toisenlaisen polun valitsi Apple antenniongelmiensa kanssa. Se tiesi ongelmat jo etukäteen tästä suunnitteluongelmasta ja toi sen siitä huolimatta markkinoille. Piti useamman viikon radiohiljaisuuden asiasta vaikka netti suorastaan kohisi ongelmasta. Ja mitä sitten tapahtui? Apple tuli esiin tehtailtuaan mustamaalausvideoita kilpailijoistaan ja sitten pyöritti nämä videot tiedotustilaisuudessaan. Vikaa, joka oli ja on pelkästään iPhonessa, se ei luvannut korjata. Jotain kumisuojia se lupasi ilmaiseksi muutaman kuukauden ajalle luurin päälle laitettavaksi.Lisäksi iPhonessa on isoja ongelmia näytön lasin kestävyyden kanssa ja kiusallista on se että vaihto/korjauskustannukset ovat 160 euroa ja laitteen takuu ei kata sitä.

Kummanko firman tuotteita uskaltaa ostaa?

Tags: , ,

2 Responses to “N8:ssa virtaongelmia”

  1. Jannu Says:

    Mulla iPhone4 teki toissapäivänä ‘änkasit’ . Puhelin ollu käytössä heinäkuun lopusta. Kumisuojan poistin ja räpläsin mutta ei mitään eloa, ei edes laturissa, ruutu pimeänä. Factory reset auttoi. Ei pitäis mennä päivittelemään mutta kun exchange synkka ei toiminu vanhassa softassa. Toivotaan ettei tule tavaksi.

  2. Vulcan Says:

    Yrityskultuurissa on suurin ero, eli siinä missä Nokialla on ennenkin luotettu avoimuuteen (viittaan Kallasvuon tämänpäiväiseen esiintymiseen Perheyritysten liiton tapahtumassa), Apple on aina ensisijaisesti markkinointikoneisto joka kertoo kuluttajille vain sen mikä myy parhaiten. Jos se edellyttää härskiä valehtelua ja pimittämistä, se ei ilmeisimmin hetkauta Applen johtoa piirun vertaa. Oleellista on että show jatkuu, ja kassa kilisee.

    Apple ei myöskään tunnu kantavan huolta myöhemmistä vastuistaan, eli kvartaalilla 0,2 M säästö on parempi parin vuoden ajan vaikka aikanaan summan joutuisikin maksamaan moninkertaisena takaisin (vrt. Applen patenttisotkut). Sama koskee lukuisia viallisina myytyjä Applen laitetyyppejä joissa esim. jossakin langattomassa varmistusasemassa jossa Apple myönsi kaikkia yksilöitä koskeneen vian (hajotti laitteen 500GB kiintolevyn eli varmistetut tiedostot myös menetettiin) vasta 2-3 vuotta laitteen myynnin aloittamisesta, jolloin lähes kaikki olivat jo omalla kustannuksellaan korjauttaneet laitteen aikaa sitten. Vian ilmenemisen alkamisesta kesti pari vuotta ennen kuin Apple myönsi vian, ja taisi olla vielä niin että myönsivät sen vain Japanin markkinoilla, jos oikein muistan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: