200 päivän liukuva keskiarvo antaa Nokialle ostosignaalin

Osakkeiden ns. teknisen analyysin (TA) aivan se perusindikaattori on liukuvat keskiarvot. Liukuva keskiarvo tarkoittaa tyypillisimmin 50 tai 200 päivän ajalta laskettua osakekurssin keskiarvoa. Tästä on myös olemassa painotetuilla keskiarvoilla laskettava indikaattori. Tyypillisimmin tätä indikaattoria käytetään niin että piirretään samaan käyrään sekä osakekurssi että tuo liukuva keskiarvo ja kun osakekurssi leikkaa liukuvan keskiarvon alhaaltapäin syntyy ostosignaali ja kun osakekurssi leikkaa liukuvan keskiarvon käyrän ylhäältäpäin syntyy myyntisignaali.

Täysin aukoton tämäkään indikaattori ei tietenkään ole vaan antaa virhesignaaleita ja saa aikaan turhia ostoja ja myyntejä. Mutta pääosin se toimii aika hyvin etenkin jos käyttää vähänkään pidempää vaikkapa 200 päivän liukuvaa keskiarvoa jolloin “väärien hälytysten” määrä on minimoitu. Minusta tätä signaalia on hyvä seurata ja käyttää sitä hyödyksi ostojen ja myyntien ajoittamisessa.

Eilen tämä 200 päivän liukuvan keskiarvon indikaattori antoi Nokialle ostosuosituksen. Tämä voi hyvinkin kiihdyttää Nokian osakkeen nousua, sillä 200 päivän LKA indikaattori on aika yleisesti käytetty.

Aikaisempi kirjoitukseni vuodelta 2009 liukuvista keskiarvoista ja niiden käytöstä.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: