HTC:n tulos ylitti odotukset taas selvästi

HTC:n kova kasvu jatkuu kvartaalisti toiseen ja kuten aina, nytkin se onnistui selvästi ylittämään analyytikkojen melko korkealle asetetut ennusteet. Tällä kertaa liikevaihdon kasvua tuli jälleen reippaasti ja pelkästään maaliskuun myynti tuplaantui ja 1Q voitto melkein kolminkertaistui 511 miljoonaa dollariin. Eipä tuo nettovoitto taida kaukana olla tänä vuonna Nokian voitoista, jotka ovat menossa alas ja tämä näkyy myös HTC:n markkina-arvossa joka ehti jo ohittaakin Nokian siitä huolimatta että Nokian omistaa Navteqin kokonaan ja puolet NSN:stä. Ne tulevaisuuden odotukset!! Mikäli Nokia saa hommansa pian toimimaan, on melko räyhäkäs kurssinousu päivänselvä asia, mutta mutta… Itse ostaisin tällä hetkellä ennemmin HTC:n osakkeita kuin Nokian osakkeita. Riski on pienempi ja HTC:n kasvulle ei näy loppua. 2Q:lla HTC:n ennustetaan jopa 20% 1Q-luvuista ja ASP:n pysyvän vahvana. HTC:n Android-älyluurien kysyntä on kovaa ja älyluurien yleensäkin sillä ennusteiden mukaan älyluureja myydään tänä vuonna 58% enemmän kuin viime vuonna ja ensi vuonna kasvua tulisi 35% tuon päälle. Melko surkea juttu että Nokian älyluuritilanne on mikä se nyt on. Tuolta olisi ollut vuoltavissa valtavat voitot!!

HTC osti muuten joku aika sitten 4Q patentteja 75 miljoonalla dollarilla Abaxia-nimiseltä firmalta. Fiksua panostusta tulevaisuuteen. Nokia ja NSN ovat 4Q tekniikoissa kyllä selviä patenttikuninkaita.

Tags: , ,

One Response to “HTC:n tulos ylitti odotukset taas selvästi”

  1. Luurivalmistajilta 1Q tuloksia « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] ja eilen illalla olikin melko kiireinen tulospäivä luurifirmoilla. Motorola, Samsung, HTC (siltähän tuli tulos jo 11.4??) julkaisivat tuloksensa ja  RIM antoi […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: