Ericssonilta loistava 1Q tulos

Ericsson kasvoi kannattavasti 1Q:lla. Liikevaihto kasvoi yhtä paljon kuin NSN:llä eli 17% (siitä huolimatta että kruunu on vahvistunut) mutta se mikä erottaa Ericssonin ja NSN:n toisistaan on kannattavuus. Ericssonin operatiivinen liikevoittoprosentti oli muhkea 11.9% kun NSN:llä nippa-nappa plussalla eli 0.1%. Ericssonin EPS kolminkertaistui vuoden takaisesta. Mikä selittää eroa? Ensinnäkin Ericsson kasvoi erityisesti verkonrakennus-bisneksessä (35%) ja tämähän on parempikatteista bisnestä kuin verkon operointibisnes, ainakin Ericssonilla joka teki 20% EBITA-marginaalilla voittoa tässä bisneksessä. Ilmeisesti Ericsson toimitti paljon verkkojen softapäivityksiä olemassaoleviin verkkoihin joka on erityisen hyväkatteista bisnestä. Ja sillähän on isoja hyviä asiakkaita mm. USA:ssa ja Japanissa jotka ovat voimakkaasti laajentaneet olemassaolevia verkkojaan miljardeilla euroilla ja päivittäneet niihin uusia ominaisuuksia uusilla softapaketeilla. NSN taas joutui ilmeisesti kilpailemaan hinnoilla. Ote Nokian tiedotteesta: “The lower year-on-year non-IFRS gross margin in the first quarter 2011 was primarily due to a continued intense pricing environment in the infrastructure market, particularly in relation to network infrastructure modernization projects“. Ericsson on yli 12% nousussa USA:n pörssissä erittäin hyvän tulosjulkistuksen myötä.

Ericsson näkee että GSM-bisnes jatkuu vielä vuosia mutta operaattoreiden investoinnit painottuvat vuosi vuodelta enemmän 3G ja LTE-verkkoihin ja sehän on NSN:lle hyvä, LTE:ssä sillä on selvästi eniten tilauksia NSN:n tiedotteiden mukaan.

Huawei näyttäisi olevan putoamassa hieman kelkasta sillä se ennustaa kasvavansa vain 10% tänä vuonna.  NSN+Motorola ostokset ja Ericsson kasvavat kyllä tänä vuonna yli 10% vauhdilla uskoakseni.

Tags: , ,

One Response to “Ericssonilta loistava 1Q tulos”

  1. Ericssonilta ihan OK 2Q « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Mobiiliverkkojen markkina kasvaa edelleen mukavaa vauhtia. Vahvasta kruunusta huolimatta Ericsson onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan 14% 2Q:lla. Hieman tosin vauhti hidastui 1Q:n 17%:sta. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: