Luurivalmistajilta 1Q tuloksia

Tänään ja eilen illalla olikin melko kiireinen tulospäivä luurifirmoilla. Motorola, Samsung, HTC (siltähän tuli tulos jo 11.4??) julkaisivat tuloksensa ja  RIM antoi tulosvaroituksen.

HTC:n jälki markkinoilla on melko murhaavaa. Liikevaihto kasvoi 174%, nettotulos kasvoi 197% ja se myi 9.7 miljoonaa älyluuria. 2Q:lla se uskoo myyvänsä 11-11.5 miljoonaa älyluuria ja tuplaavansa liikevaihtonsa. Ja Japanin aiheuttama komponenttipula ei firmaa vaivaa. Erittäin vahvaa menoa ja mainittakoon että nyt jäi volyymeissä taakse jo Moto ja SonyEricsson. Kyllä vakavasti pitää harkita firman osakkeiden ostamista siitä huolimatta että kurssi on noussut voimakkaasti, yli kolminkertaistunut, vuodessa. Alan parhaita firmoja yhdessä Applen kanssa.

Motorola teki jälleen tappiota 1Q:lla mutta kasvatti kuitenkin liikevaihtoaan 22%. Firma myi 9.3 miljoonaa luuria (8.5 vuotta aiemmin) joista älyluureja oli 4.1 miljoonaa. Firma kasvatti toimituksiaan selvästi enemmän kuin Nokia ja se kasvatti eroa SonyEricssoniin (8.1 miljoonaa luuria). Moto uskoo tekevänsä voittoa 2Q:lla. Kurssi on yli 12% nousussa tuloksen myötä.

Samsung myi 70 miljoonaa luuria joista äluluureja oli 18% (12.6 miljoonaa kappaletta). Älyluurien toimitukset olivat kovassa kasvussa ja kokonaisuudessaan Sampan toimitukset kasvoivat 9% eli paljon enemmän kuin Nokialla ja koko Telecom bisneksen marginaali oli 13.5%. Samsung ennustaa että kuluvana vuonna älyluurimarkkina kasvaa 30% kun perusluurien markkina kasvaa 10%. Samsung uskoo kasvavansa kovempaa kuin markkina 2Q:lla. Nokian kustannuksella.

RIM oli markkinoille paha pettymys ja kurssi on 13% laskussa. Firma ennusti vielä kuukausi sitten myyvänsä kuluvalla kvartaalillaan 13.5 – 14.5 miljoonaa luuria mutta nyt myynti jää alalaitaa ja liikevaihto tulee olemaan aiemmin annettua ennustahaarukkaa pienempi kuten luonnollisesti myös eps.  Veikkaan että Verizonin iPhone myynti on nakertamassa RIMMin myyntiä USA:ssa ja samoin HTC ja muut Android-valmistajat nakertavat RIMmiä toisesta päästä ja voi olla että myös jopa Nokian E7 voi nakertaa sitä Euroopassa. Uskon että RIMmin tähti on sammumassa. Se ei pärjää kolmea isoa ekosysteemiä (Android, iPhone ja Windows Phonw) vastaan millään tulevaisuudessa. Sillä on edessään burning platform – tyyppinen ongelma ja alustan vaihto. Tuossa yhteydessä se voi sitten portata Blackberry-palvelunsa valitsemansa alustan päälle. Mitä pidemmällä RIM siirtää päätöksen tekoa sitä tukalammaksi sen tilanne muodostuu.

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Luurivalmistajilta 1Q tuloksia”

 1. Anonyymi Says:

  Miten tuo HTC:n osto. Listattu Taiwanin pörssiin, mutta tuonne ei niin helposti päästä käsiksi. Näyttää olevan myös jenkeissä pink sheeteissä OTC marketilla. Onko kokemusta miten eroaa normi listatun yrityksen ostamisesta?

  • Laimea Silli Says:

   Ainakin Nordnetilla HTC löytyy Jenkkiosakkeiden listalta ja kaupankäynti on mahdollista

   • Anom Says:

    Nordnettia käytän itsekkin, ja tosiaan löysinkin tuon HTC:n sieltä. Tämä paperi siis http://www.google.com/finance?q=PINK:HTCXF
    Lähinnä arvuuttelin, että mitä merkitystä tuo listaus Pink Sheeteille tekee verrattuna normaaliin NYSE listattuun?

    • Laimea Silli Says:

     Minulla ei ole myöskään kokemusta tuosta kauppapaikasta. Taitaa olla parempi että kysyt suoraan Nordnetiltä asiaa. Jos kysyt niin laita kommenttia tännekin sillä HTC:n ostaminen kyllä kiinnostaa, se on erittäin potentiaalinen sijoituskohde.

 2. HTC tuplasi liikevaihtonsa « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] HTC:lle tyhjiötä täytettäväksi. Se myin älyluureja 11 miljoonaa kappaletta mikä osui firman itsensä antamiin ennusteisiin. Erityisen hyvin meni USA:ssa ja Aasiassa mutta Euroopassa kasvu jäi odotettua huonommaksi. […]

 3. Anom Says:

  Satuitko ostamaan tuota tai onko vielä aikeita? Kasvu näyttää edelleen jatkuvan vahvana, eikä tuo mitenkään kalliiksi ole tälläkään hetkellä hinnoiteltu.

  • Laimea Silli Says:

   en vielä, mutta kyllä tuossa varmaan vieläkin idea olisi. Alan parhaimpia firmoja. Mutta toisaalta hieman on alkanut arveluttaa koko luuribisnes alana…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: