Huhtikuussa salkun vauhti kiihtyi

Huhtikuu oli toinen peräkkäinen nousukuukausi salkulleni ja 5.4% nousulla salkku nousi nyt koko alkuvuoden osalta juuri ja juuri plussalle. Kai tästä iloinen pitää olla vaikka ei tämä alkuvuosi ihan odotuksiin ole todellakaan mennyt. OMX Hex on edelleen koko vuoden osalta pakkasella ja päätyi huhtikuussakin juuri ja juuri miinukselle joten ainakin tuon indeksin olen voittanut. Nasdaq nousi runsaat 3% ja S&P500 vajaat 3% huhtikuussa joten nekin jäivät salkkuni arvonnousun jalkoihin. Salkkuni tällä hetkellä hyvä allokaatio johti noin hyvään tulokseen huhtikuussa.

Kuukauden sankariosakkeet:

  • Nokian Renkaat +17% (salkkuni suurin osake joten tämän nousu näkyy ns. viivan alla mukavasti)
  • Metso +9%
  • Kemira +8%
  • Rautaruukki +3.5%
  • Nokia +3%
  • PKC +3% (salkkuni 2. suurin osake)

Kuukauden luuseriosakkeet:

  • IFN ETF (Intia) -4.37% (laskua korostaa se samaan aikaan dollari heikkeni 4.6%)
  • Fortum -3%
  • Stockmann B -2% (alkaa olla kestotähti tällä listalla)

Tammi-helmikuussa hankitut Nokian Renkaat ovat osoittautuneet erinomaiseksi sijoitukseksi kuten myös maaliskuussa hankitut Metsot ja samaa uskon helmikuussa hankituiden PKC osakkeiden osalta. Kemira on ollut vahva jo pidemmän aikaa. Nokiakin on ollut yllättävän pirteä viime aikoina ja toivon mukaan saan siitä mukavan voiton myydessäni ne pois toukokuun aikana. Ainakin se myyminen on tarkoituksena. Kaikista osakkeistani ovat osingot jo irronneet Nokiaa lukuunottamatta ja tainneet tulla jo tilillekin, joka on taas reippaasti miinuksella ostettuani Nokiaa velkavivulla. Käteisen osuus salkusta on nyt -7%.

Euro vahvistui hivenen yllättäen dollaria vastaan 4.57% ja mielessä onkin nyt ollut että ostaisin toukokuussa lisää noita dollaripohjaisia ETF:iä kun niitä nyt saisi euroilla selvästi enemmän. Okei, Jenkeissä on myös velkaongelmia ja julkisen talouden ongelmia mutta niin on Euroopassakin. Mulla on sellainen tuntuma että FEDillä homma on jotenkin paremmin hallussa kuin Euroopassa joten dollarin voisi olettaa vahvistuvan pitkässä juoksussa euroa vastaan. Toki Euroopassa ohjauskorot ja korot ylipäätään ovat selvässä nousussa ja tämä voi tukea euron arvoa kiihtyvästä inflaatiosta huolimatta. Stockmannin myyntiä olen harkinnut, sillä tämä vuosi taitaa lopulta mennä huonommin kuin viime vuonna. Saa tulla melkoinen tulosparannus loppuvuonna jos meinaavat päästä ennusteeseensa tehdä enemmän voittoa tänä vuonna. Kurssi on tätä tosin jo ennakoinut aika paljon, mutta onko kaikki jo hinnassa?

En ole koko alkuvuonna siirtänyt vielä yhtään lisää rahaa palkkatililtä osaketilille, sillä olen säästänyt tulevaan remonttiin. Kunhan heinäkuussa saan asuntolainan maksettua pois niin sitten alkaa säännöllinen osakesäästäminen, joka kuukausi siirrän aina saman vakiosumman osaketilille enkä euroakaan enempää.

Toukokuussa uskon salkkuni arvon edelleen nousevan. Avainasemassa tulee olemaan tuloksensa julkaiseva PKC.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: