Microsoft ostaa Skypen

Päivän ehkä mielenkiintoisin uutinen tulee Amerikan-maalta: Microsoft ostaa Skypen 8.5 miljardilla dollarilla kylmää käteistä. Kauppa on ilmeisesti Microsoftin suurin koskaan. Tuo avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia sekä Nokialle että Microsoftille sillä arvatenkin Skype tullaan integroimaan Windows Phoneen mukaan ja se tarjoaa sekä videopuhelut että puhepuhelut ja chätin erilaisten laitteiden välityksellä. Windowsin PC-koneiden käyttikseen tuo voidaan myös integroida sillä tavalla että kilpailuviranomaiset eivät siitä vedä herneitä nenään. Ja varmasti Skype tullaan näkemään myös Xboxissa. Muitakin integrointimahdollisuuksia on kuten yhdistää jotenkin Outlook ja Skype-toiminallisuudet keskenään. Mielestäni tämä on hyvä yrityskauppa Microsoftilta, toki hinta oli melkoisen kallis.

Nokian N900 on siinä mielessä kurkistus tulevaisuuteen että siinä on alusta asti ollut integroituna sekä Skype että Google Talk hienosti mukaan käyttikseen. Olettaisin että Windows Phonen tulevissa versioissa integrointi viedään vielä astetta pidemmälle ja se avaa kännykänkäyttäjille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Tappaako Skype SMS:t, normaalit kännykkäpuhelut ja etenkin videopuhelut? Skypen videokoodekkia voidaan kehittää paremmaksi ja nostaa videon resoluutiota jolloin siitä videokuvasta on oikeasti jotain hyötyäkin. Microsoft haluaa Applen vastaavalle videopuhelupalvelulle kunnon vastineen. Luonnollisesti operaattorit, ainakaan kaikki, eivät tätä tule pelkästään ilolla seuraamaan. SMS:t ja tavalliset kännykkäpuhelut ovat niille tärkeä tuloerä.

Nokia on USA:n pörssissä yli 4% nousussa ja Microsoft runsaan prosentin laskussa. Oma salkku jatkoi edelleen nousuputkessa, tänään tuli nousua vajaa prosentti. Aletaan olla taas ATH lukemien lähellä.

Tags: , , , , , , , , ,

5 Responses to “Microsoft ostaa Skypen”

 1. Jari Laru Says:

  Meego-rintamaltakin kuuluupi uutta:

  http://mynokiablog.com/2011/05/11/nokia-rm-680nokia-n950n9-passes-fcc-looks-like-the-qwerty-n9-leaked-from-last-year/

  • Laimea Silli Says:

   taas vaihteeksi huhuja. Toivottavasti se MeeGo-luuri nyt piakkoin anyway tulee ja toivottavasti siinä on qwerty ja parempi akunkesto kuin N900:ssa.

   • Jari Laru Says:

    Ei ole “huhu” jos rauta on FCC:ssä hyväksyttävänä. Ainoa “huhu” on se että siihen tulisi WP7 Meego/Harmattanin asemesta.

   • Laimea Silli Says:

    No sinäpä sen sanoit… Anyway kunhan Nokia saa sen tulevan MeeGo luurinsa ulos niin ostan sen välittömästi jos ominaisuudet on kohdallaan ja luuri on selkeä parannus N900:aan joka mielestäni edelleen on markkinoiden parhaimpia luureja.

 2. Kolme ekosysteemiä, eikun neljä, hups viisi! « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

  […] eli alle sen mitä Nokia maksoi Navteqista ja puoleen siitä mitä Google maksoi Androidista. Skypen hinta oli kutakuinkin sama Microsoftin ostaessa sen mitä Nokian markkina-arvo on nyt.  Ericssonin […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: