Kuorma-automarkkina toipunut taantumasta

Alkuvuoden aikana (tammi-huhtikuu) Euroopassa on toimitettu 78 624 kuorma-autoa mikä on 61.9% enemmän kuin vuosi sitten. Saksaan meni 19 860 kappaletta (+50.9%) ja Ranskaan 13 369 kappaletta (+62.8%).  Volvon toimitukset kasvoivat huhtikuussa 49% vuoden takaisesta globaalisti, Pohjois-Amerikassa peräti 136%, Euroopassa 89%. Japanin katastrofi laski toimitusmääriä Aasiassa 7% mutta kunhan jälleenrakennus pääsee kunnolla vauhtiin menee kuorma-autoa ja rekkaa tajuttomat määrät sinne. Volvon mukaan sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa (erityisesti Pohjois-Euroopassa, Etelässä velkaongelma painaa) kysyntä on kiihtymässä entisestään.

Aiemmin teollisuus arvioi että 250 000 kuorma-auton vuosittaiset toimitusmäärät Euroopassa riittäisivät kattamaan vanhan kaluston uusimisen, mutta ei vielä investoimaan uuteen kapasiteettiin ja alkuvuoden tahdilla kutakuinkin tuo 250 000 tulisi täyteen. Laman aikana ei paljon kuorma-autoja toimiteltu joten jonkinlaisessa kysyntäboomissa ollaan nyt jonkun aikaa sillä useamman vuoden investoinnit jäi kuorma-autoihin tekemättä ja kohta tämä kysyntä realisoituu normaalia suuremmiksi toimituksiksi.

PKC:n 2Q ja loppuvuoden tulokset tulevat olemaan todella todella hyviä. Mielestäni osakkeessa on suorastaan pakko olla nyt mukana. Olisi tyhmää missata tulevat tuotot.

Advertisements

Tags: ,

3 Responses to “Kuorma-automarkkina toipunut taantumasta”

  1. 55vuotiaanaelakkeelle Says:

    Hurraa PKC!

  2. PKC:n 2Q tulee olemaan hirmuinen!! « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] 2Q:lla aivan uskomattoman hyvän tuloksen. Huhtikuussa kuorma-autojen toimitusmäärät Euroopassa olivat hirmuisessa kasvussa ja kasvu vain kiihtyi toukokuussa. Volvo toimitti toukokuussa 20 258 kuorma-autoa ja […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: