Pari mielenkiintoista mediapoimintaa Nokiasta

Tai oikeastaan kolme. Ensin pitkähkö juttu Business Weekissä Symbianista, MeeGosta, Googlen Androidista, Windows Phonesta ja 112 strategian taustoista jne. Kannattaa lukea.

Sitten Nokian Conversations saitilta postaus jossa mukana Walt Mossbergin tekemä Elopin haastattelu.  Kannattaa katsella ju lukaista myös nuo kommentit postauksesta. Mikähän tuo luuri muuten on mitä Eloppi vilauttaa? Aikalailla Microsoftin mieheltä Elop taas kuulostaa tuossakin videossa, mitä ihmettä Elop tarkoittaa vastauksellaan “I don’t speak Finnish” kysymykseen oletko Microsoftin mies?

Ja kolmanneksi Tomi Ahosen blogaus (tulosvaroituksesta)  tai oikeastaan kaksi. Saman aiheen ympärillä kuitenkin Ahonen pyörii. Ja olen samaa mieltä kuin Ahonen että 112 strategia ja etenkin se miten tuo tiedotus hoidettiin oli täysi katastrofi Nokian ja sen osakkeenomistajien kannalta.

Tags: , , , , ,

12 Responses to “Pari mielenkiintoista mediapoimintaa Nokiasta”

 1. 55vuotiaanaelakkeelle Says:

  Tuo Tomin kirjoitus oli hyvä! Surullinen tarina omistaja-arvon tuhoamisesta.

  • Jontte Says:

   Tomi kirjoittaa kyllä paljon, mutta harvinaisen vähän asiaa.

   Tämänkin kirjoituksen lukemisen jouduin jättämään kesken, koska esiin tuli yksi Tomin lempiaiheista, kappalemääräinen markkinaosuus, jonka perusteella hän hehkuttaa SMS-palveluita ja muuta modernia.

   Artikkelissa siis verrattiin Applen ja Nokian älypuhelinten maekkinaosuutta kappalein. Sillä ei ole mitään tekemistä realiteettien kanssa, voitolla on ja sillä voidaanko myydyn määrän päälle katsoa syntyvän yhtenäinen kehitysalusta. Applelle kyllä, Nokialla ei.

   Myyty kappale ei ole tasamittainen. Riippuu kenelle myy, millä hinnalla ja missä. Samaan Elopkin viittasi. Nokia on ollut ulkona USA:n markkinoilta ja se kostautui. USA:n markkina on älypuhelimissa paljon arvokkaampi kuin pelkkä kappalemääräinen myynti antaisi ymmärtää. Koska mediahuomio, kehittäjäkiinnostus, potentiaali kauppapaikalle ja keskihinta.

   • Laimea Silli Says:

    Ainakin nuo Tomin bloggaukset on aivan liian pitkiä ja toistavat samaa asiaan moneen kertaan. No Jenkeille tuo on ehkä suunnattukin joten toistoahan ne tarvitsevatkin 🙂

    Joo ja olen kyllä osin kanssasi sanaa mieltä sisällöstäkin.

 2. MiLe Says:

  Juu. Mielestäni pahinta tässä on ollut onneton viestintä kuluttajien ja sijoittajien suuntaan. Pahin yksittäinen virhe viestinnässä taisi olla se, että Symbian haukuttiin maanrakoon silloin 112 päivänä. Silloin kun Elop julkaisi “yksinkertaisuudessaan tyylikkään” uuden tragedi…. strategiansa.

  Päinvastoin hänen olisi pitänyt ylistää Symbiania ja kertoa vaikkapa uusista hienoista laitteista, joita sympparille on vielä tulossa tänä- ja ensivuonna.

  On aika säälittävää, että vasta viime päivinä Elop on koittanut korjata virhettään ja ilmoittanut, että Symbiania tuetaan vielä vähintään viisi vuotta. Kuka uskoo? Saamarin tunarit!

  • Laimea Silli Says:

   Täysin samaa mieltä. Miksi Windows Mobilea ei markkinoitu siten että se tulee Symbiankin rinnalle ja että Symbianiin ja S40:een panostetaan edelleen. Myöhemmin olisi voinut sitten tarkentaa suunnitelmia kun ekat Windows luurit on markkinoilla ja nähdään miten ne menestyy.

 3. moose Says:

  Koko vastaus oli että “I don’t speak finnish but I’m doing my best”. Mitä luultavammin Elop tarkoitti tällä sitä, että hän ei ole natiivi suomalainen, mutta tästä huolimatta hän yrittää parhaansa siinä tehtävässä, joka hänelle on annettu.

  Tämä oli tietysti oma tulkintani vastauksesta, ja voi olla täysin väärä.

  • Laimea Silli Says:

   Voit olla oikeassa, mutta hieman outo mielestäni tuo vastaus oli.

   • Jontte Says:

    Aika yksinkertainen ajatusmalli on seuraava: jos Elop puhuisi Suomea, kuulostaisi hän paljon enemmän Nokian mieheltä, kun puhuisi ns. Nokia-englantia. En tietenkään voi tietää tarkoittiko hän tätä.

    Itse vastaus, johon Mossberg tarttui oli aivan oikea. Jokainen WP7 puhelin jonka Samsung myy tänä vuonna hyödyttää myös Nokiaa. Sekä suorasti että epäsuorasti.

 4. Stevie Wonder Says:

  Toimittaja sanoo että “ei ole varma kuulostatko nyt Microsoftin vai Nokian mieheltä”, johon Elop vastaa kielikuvallisesti “En puhu Suomea, mutta yritän parhaani”.

 5. N900 Says:

  Aika mielenkiintoisen näköinen puhelin tuossa 4:40 kohdalla. Toivottavasti se on Meego laite. Tai tämä: http://mynokiablog.com/2011/01/22/my-dream-nokia-19-super-sexy-nokia-c8-symbian-phone-concept/

 6. n900 Says:

  No nyt löyty sitte kuvan kanssa.
  mynokiablog.com/2011/06/06/speculating-nokia-n9-design-what-nokias-meego-phone-might-look-like/

  joku laitto kommenteissa että se olisi oikeasti komeampi mutta saa nähdä. N900 on kyllä aivan liian paksu tuo näytti ainaki littanalta.

 7. Nokia Nokia Nokia, voi voi voi! « 55-vuotiaana eläkkeelle Says:

  […] mutta juuri nyt Nokian omistaminen näyttää liikaa uhkapeliltä eikä se sovi minulle. Laimea silli linkitti mielenkiintoiseen kirjoitukseen Stephen Elopin oudoista ratkaisuista Nokian […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: