Oracle vaatii Androidista jopa 6.1 miljardin patenttikorvaukset

Jos tämä Oraclen ja Googlen välinen Androidia koskeva patenttikiista ei ole tuttu, kannattaa lukaista läpi aiempia kirjoituksia jotka löytyvät kätevästi näin. Tämä ceissi on nyt edennyt oikeudessa sen verran että tuomari määräsi julkaistavaksi patenttikiistan suuruuden ja ihan pienistä rahoista tässä ei odotetustikaan pelata sillä Oracle aikoo vaatia 1.4 – 6-1 miljardin dollarin korvaukset jo tehdyistä patenttirikkomuksista. Aiemmissa bloggauksissani olen tuonut esiin sen että Oraclella vaikuttaisi olevan aika vahva näyttö koskien tapahtunutta patenttirikkomusta.

Uskon että Oracle tulee tämän patenttitaiston voittamaan ja todennäköisesti Google ja Oracle pääsevät asiasta sopuun oikeuden ulkopuolella mutta se tulee maksamaan Googlelle aika suolaisesti. Se millaisia vaikutuksia tällä tulee olemaan Androidin bisnesmalliin jää nähtäväksi. Säilyykö alusta ilmaisena sen käyttäjille vai muuttuuko maksulliseksi? Tosin eihän se nytkään kaikille valmistajille ilmainen ole sillä ainakin HTC maksaa Microsoftille jo nyt Android-luureistaan rojalteja. Nokia saattaa lähteä myös peräämään patenttiensa käyttämisestä Androidissa rahaa ja alustasta voikin muodostua näiden syiden takia kilpailukyvytön. Mielestäni Nokia teki tässä ihan järkevästi ettei lähtenyt Androidin kelkkaan, mutta edelleen olen sitä mieltä että sen olisi pitänyt mennä omilla alustoilla eikä hypätä Microsoftin kyytiin. Nyt se ei ole enää kuskin asemassa vaan menee sinne minne kuski vie.

Advertisements

Tags: , , , ,

2 Responses to “Oracle vaatii Androidista jopa 6.1 miljardin patenttikorvaukset”

  1. mikko347653 Says:

    Sijoita ukrainaan. Lue lisää tästä linkistä.

  2. Android matkalla kohti tuhoa? « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] ja Google on kohta ajettu nurkaan patenttitaistelussa. Oracle vaatii Googlelta jopa 6.1 miljardin dollarin patenttikorvauksia Java käyttämisestä Androidissa ilman lupaa. Ceissi vaikuttaa aika vahvalta Oraclen vinkkelistä. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: