PKC:n 2Q tulee olemaan hirmuinen!!

PKC tulee tekemään 2Q:lla aivan uskomattoman hyvän tuloksen. Huhtikuussa kuorma-autojen toimitusmäärät Euroopassa olivat hirmuisessa kasvussa ja kasvu vain kiihtyi toukokuussa. Volvo toimitti toukokuussa 20 258 kuorma-autoa ja toimitusmäärät kasvoivat 74% vuoden takaisesta ja Euroopassa peräti 92%. Kysyntä oli vahvaa isoilla markkinoilla Saksassa ja Ranskassa ja Venäjällä kasvua tuli peräti 436% (on tainneet automyyjät hyvät bonukset!). Tuo kertoo samalla kaiken siitä kuinka vahvasti Venäjän talous tällä hetkellä kehittyy. Itä-Euroopassa kasvua yli 198% vuoden takaiseen. Etelä-Amerikassa ja erityisesti Brasiliassa meni Volvolla hyvin.

Eiköhän Scanialla ole samanlainen meno päällä ja PKC tulee tekemään ennätysmäisen hyvän kvartaalituloksen 2Q:lla. Mutta kurssi se laskee. Tänäänkin viiden aikaan laskua on 4.4% aamusta. Kreikka- ynnä muita ongelmia hinnoitellaan kurssiin kovaa vauhtia. Saas nähdä ollaanko tässä menossa nyt kunnon lamaan, väliaikaiseen taantumaan vai onko osakemarkkina tekemässä isoa hinnoitteluvirhettä parasta-aikaa? PKC:n kurssi oli toukokuussa yli 18 euroa ja nyt kauppaa käydään juuri alle 15 euron tasoilla. 1Q:lla PKC teki tulosta 0.38 euroa ja nyt 2Q:lla voisi tulla jopa yli 0.5 euroa eli koko vuonna oltaisiin jossain 1.8 euron epsissä parhaimmillaan. 18 euron kurssilla PE-luku olisi siis kymmenen. En mä tästä kyllä kallista osaketta saa. Mutta jos makrotalous pettää niin huonostihan tässä käy PKC:llekin.

Advertisements

Tags:

One Response to “PKC:n 2Q tulee olemaan hirmuinen!!”

  1. PKC:n tulos oli selvä pettymys « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] kuorma-automarkkina on koko 2Q:n ajan ollut hyvässä vauhdissa olin aivan varma että 2Q:lla tulee hirmuinen tulos. Toisin kuitenkin kävi. Muutamia […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: