Fortum laski jo toista päivää hallitusohjelman takia

Fortum laski tänäänkin aika reippaasti, 2.63% hallitusohjelman takia. Lasku oli paljon syvempääkin päivän mittaan. Windfall-vero, mahdollinen uraanivero ja päätös että Fortum ei ydinvoimalupaa saa seuraavaan neljään vuoteen eivät kuulosta järkeviltä päätöksiltä yhtiön, Suomen ja suomalaisten kannalta. Ulkomaalaiset sijoittajat pääosin lienevät näiden myyntien takia sillä poliittiset riskit maassa ovat nyt selvästi kasvaneet täysin epäonnistuneen uuden hallitusohjelman myötä.

Tämä hallitusohjelma laittaa omiakin sijoitusstrategioita uusiksi. Kansalaisten ostovoima tulee heikkenemään, yritystoiminta kannattaa huonommin. Jotkin verot iskevät erityisen pahasti tiettyihin firmoihin kuten tämä typerä ALV-vero lehdille iskee media-alan firmoihin. Pitänee välttää pääosin kotimarkkinoilla toimivia kulutustavarafirmoja. Ylipäätään taitaa olla niin että on ehkä parempi laskea salkkuni kotimaisuusastetta ja siirtää sijoituksia sinne missä firmoilla on paremmat edellytykset toimia. Uudet ostot suuntautunevatkin ulkomaille. Verojen maksun voisi siirtää perässä pois täältä.

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “Fortum laski jo toista päivää hallitusohjelman takia”

 1. Markus Lehtiniitty Says:

  Olen lähes kaikista muista veroasioista kanssasi samaa mieltä, mutta en tilattavien lehtien arvonlisäverosta. Mielestäni se on mitä parhain liike.

  Millä perusteilla mielestäsi kyseistä ei veroa ei olisi pitänyt korottaa, toisin sanoen, miksi lehdet mielestäsi pitäisi olla vapaita arvonlisäverosta toisin kuin lähes kaikki muut tuotteet/palvelut, joita yritykset tuottavat? Miksi lehtien pitäisi kuulua nolla-arvolisäveron piiriin, mutta esimerkiksi vastaavan sisällön verkossa ei?

  Myös kirjojen alv:ta voisi hyvin korottaa 9 %:sta 23 %:aan. Nykyäänhän e-kirjoilla jo 23 prosentin kanta onkin.

  • Laimea Silli Says:

   Suomessa on kokonaisveroaste tarpeeksi korkea ilman tätäkin veroa. Ja tämä veronkiritys tulee johtamaan siihen että kustannusalalta poistuu työpaikkoja ja lehtiä menee nurin. Lukeminen sivistää, kunhan ei lue 7-päivää kaltaisia roskalehtiä. En halua Suomeen yhtään veronkiristystä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: