EU:n energiansäästödirektiivi on täysin järjetön

EU on näköjään suuressa viisaudessaan ja Saksan ydinvoimapäätösten jälkeen tekemässä aivan idioottimaista energiansäästödirektiiviä joita tietysti suomalaiset noudattavat sitten pilkulleen kun muualla tehdään vähän sinneppäin. Uuden direktiivinen mukaan energiaa toimittavat yhtiöt ovat vastuussa siitä että niiden asiakkaiden energiankulutus laskee joka vuosi 1.5%. Miksi ihmeessä tuon pitäisi olla energiayhtiöiden vastuulla? Ja miten tuo toteutetaan? Laitetaanko marraskuussa energiatoimitukset seis jos näyttää siltä että ei tulekaan tuota 1.5% laskua vai joutuvatko energiayhtiöt maksamaan jonkun sakkomaksun jos tuo ei toteudu? Arvatkaapa kuka tuon sakkomaksun lopulta maksaa?

Kaikenlisäksi tuossa direktiivissä katsotaan vain sitä että kuinka paljon energiassa on tuotettu Suomessa (primäärienergia). Jos siis Suomi lisää energiaomavaraisuuttaan tulee se hankaloittamaan asemaa. Sensijaan jos energiaa tuodaan lisää vaikkapa Venäjän turvattomista ydinvoimaloista niin ongelmaa ei ole. Koko direktiivi haisee ihan Saksan Fukushiman jälkeiseen aikaan räätälöityneeltä. Saksa vähentää omaa primäärituotantoaan ja ostaa energiaa enemmän ulkoa joten sitä tämä homma ei koske millään tavalla. Järjetön päätös taas ja heikentää Euroopan ja erityisesti Suomen kilpailukykyä. Ja Fortumin kannalta tämä on luonnollisesti myös huono uutinen.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “EU:n energiansäästödirektiivi on täysin järjetön”

  1. Vulcan Says:

    Täydellisen järjetön rakennelma jolla ammutaan taas omaan jalkaan. Ei saisi koskaan toteutua tuo, ei koskaan. Mutta varmasti tulee viisi vielä typerämpää perässä, joilla mm. Suomea ja kampitetaan kaikin keinoin.

    Eurooppa ei pidä omia puoliaan, vaan kampittaa itse itseään ja kampittaa toinen toisiaan. Yhtenäinen hallinto estäisi tämän toistensa kampittelun kun olisi vain yksi yhteinen etu. Siinä mielessä liittovaltiokehitys poistaisi tämän mikä nyt tuntuu aina kaikessa olevan Suomelle vain ongelmaksi. Hämmentävää menoa.

  2. Fyrkkapoika Says:

    Öljyfirmoille kanssa sanktiot jos autoilu, laiva- ja lentoliikenne ei vähenny!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: