Ostin lisää FXI (Kiina) ETF:ää

Tänään näytti markkina ja FXI ETF olevan sopivasti laskussa joten sipaisin salkkuuni lisää dollaripohjaista FXI ETF:ää kuten olin suunnitellutkin. Salkkuun jäi vielä rahaa lisäostoksiin ja ensi kuusta lähtien alkaa säännöllinen osakesäästäminen kun saan asuntolainani viimeisen erän maksettua. Tänä vuonna en olekaan tehnyt vielä tilisiirtoja palkkatililtä sijoitustilille.

Miksi ostin Kiinaa? Maa on ollut viimeisen 20 vuosisadan aikana maailman ykköstalous, ainoa poikkeus oli viime vuosisata. Se ottaa tämän vuosisadan alkupuolella ykköspaikkansa takaisin, maassa on paljon varallisuutta ja säästäväisyysaste on korkea. Kiinalaiset ovat yritteliäitä. Kiinan valuutta vahvistunee tulevaisuudessa sekä euroa että dollaria vastaan jolloin kiinalaisomistuksista tulee valuuttavipua. Ennemmin tai myöhemmin indeksit ylittävät vanhat arvonsa. FXI ETF:n huippuarvo oli n. 70 dollaria vuoden 2008 loppupuolella ja kurssi on nyt 43 dollaria. Matkaa vanhoihin huippuihin on runsaat 60%.  Viime aikoina tosin sijoittajat ovat lähinnä myyneet FXI ETF:ää kiihtyvän inflaation pelossa. Korot tulevat nousemaan tulevaisuudessa ja se pitäisi tehdä siten että kasvu ei kärsisi liikaa. Joten riskejäkin luonnollisesti on.

Advertisements

Tags:

3 Responses to “Ostin lisää FXI (Kiina) ETF:ää”

 1. analyzing Says:

  Bloombergilla oli FXI ETF:ään liittyvä artikkeli eilen

  http://www.bloomberg.com/news/2011-07-05/china-etf-in-u-s-loses-most-money-as-mainland-brokers-say-buy-.html

  • Laimea Silli Says:

   Jeps, tiedän. Joskus kannattaa liikkua vastavirtaan. Minusta nyt on sen aika. Oikein pitkässä juoksussa jokatapauksessa Kiinaan sijoittamalla ei voi mennä kovin pahasti pieleen.

   Artikkelissa mainittua ja kehuttua Brasiliaa minulla on salkussani ja ostin sitä lisää kesäkuussa. Saatan ostaa ehkä tulevaisuudessakin sitä lisää.

 2. Keke Says:

  http://www.fool.com/investing/international/2011/07/14/the-worst-china-mistake-you-can-make.aspx?source=ifesitlnk0000001&lidx=2

  Kiinassa on potentiaalia mutta lapinakyvyytta ei sielta loydy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: