Applelta järjetön tulos!!

Applen 2Q (Applen 3Q) tulos julkaistiin juuri ja se oli järkyttävää luettavaa, Applen kilpailijoiden ja niille jotka eivät Applea omista. iPhone myynti kasvoi vaatimattomat 142% vuodentakaisesta ja iPad myynti 183%. Käsittämätöntä!!

Apple siis myi kokonaiset 20.34 miljoonaa iPhonea ja alkaa olla kohta maailman suurin älyluurien valmistaja maailmassa. Nokia myi 1Q:lla 24.2 miljoonaa älyluuria. Paljonkohan Nokian, Samsungin, Motorolan, HTC:n yms. kurssit laskevat huomenna? iPadeja myytiin 9.25 miljoonaa kappaletta. iPodien myynti odotetusti laski mutta Mac myynti kasvoi sekin 14%.

Liikevaihtoa Apple generoi 28.57 miljardia dollaria (kasvua 82%) ja tulosta syntyi 7.31 miljardia dollaria (kasvua 125%) . Huomattavasti odotuksia enemmän. USA:n ulkopuolisen myynnin osuus on jo 62%. Aivan huikea tulos, bruttokatekin nousi 41.7%:iin.  Seuraavalle kvartaalille Apple antoi varovaisen ennusteen, kuten aina.

Nokiasta ja patenttikorvauksista Apple ei maininnut tiedottessaan sanaakaan. Applen kurssi on selvässä nousussa jälkipörssissä.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Applelta järjetön tulos!!”

  1. Applelta epätavallinen tulospettymys « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] vuoden takaisesta ja myynti laski kolme miljoonaa edelliseltä kvartaalilta jolloin kaupaksi kävi 20.34 miljoonaa. Ilmeisesti ostajat odottivat sitä uutta iPhone 4S:ää  ja siksi myynti jäi odotettua […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: