Ericssonilta ihan OK 2Q

Mobiiliverkkojen markkina kasvaa edelleen mukavaa vauhtia. Vahvasta kruunusta huolimatta Ericsson onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan 14% 2Q:lla. Hieman tosin vauhti hidastui 1Q:n 17%:sta.

Ericssonin bruttokate ja toiminallinen kate hieman laski mikä johtui kertaluonteisesta kulukirjauksesta liittyen uudelleenorganisaatioon ja väen vähennykseen Ruotsissa. Ericssonin operatiivinen voitto oli 5 miljardia kruunua (laskua 6% vuoden takaisesta) ja tuohon kulukirjaukseen upposi 1.3 miljardia kruunua. Ja myynnin hidastuminen saattaa johtua myös markkinaosuuden lievästä laskusta. Mutta kokonaisuudessaan erittäin vahva kvartaali jälleen Ericssonilta ja tuo antaa suuntaa myös NSN:lle jonka tuloksessa on mukana myös Motorola 2kk ajan. Eiköhän NSN:n liikevaihdon kasvu ole lähempänä 30%:ia etenkin kun alla mainitut Ericssonin tiedotteesta poimitussa tekstissä olevat maat ovat NSN:n kannalta erittäin hyviä maita.

In the quarter we saw a change in market mix where Brazil, China, Germany, Korea, and Russia showed especially strong growth both year-over-year and sequentially. The US maintained its high business activity although sequentially the networks business was somewhat slower while services continued to show good development

Markkina ei ottanut Ericssonin tulosta hyvin vastaan sillä kurssi on liki 10% laskussa. Hivenen ihmettelen sillä odotettua huonompi tulos johtui tuosta kertaluonteisesta erästä.

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Ericssonilta ihan OK 2Q”

  1. moose Says:

    Ajat ovat nyt sellaiset, että myyntinappi on herkässä. Ensimmäinen mahdollisuus helpotusrallille tulee, kun USA:n velkakattoa nostetaan. Jos se ei riitä niin sitten pitää odottaa jonkinlaista ratkaisua euroopan velkakriisiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: