We are TabCo

15.8 julkaistaan lisää tietoa tästä mysteerisestä TabCo-tabletista. Aikamoisen tiiserin on tämän tabletin takana oleva firma laittanut pystyyn. Kirjoittelin jo aiemmin ko. laitteesta ja arvuuttelin olisiko se Nokian. Noh parin viikon päästä se nähdään. Toivon hartaasti että sieltä tulisi Nokian MeeGo-pohjainen herkku. Sinällään jännää että Nokiaa ei ole mainittu ollenkaan tällä sivulla jossa on lueteltu globaaleja virstanpylväitä liittyen internettiin, tietokoneisiin ja kännyköihin. Noh tuo sivu on aikalailla USA-painotteisesti muutenkin tehty.

Mikäli tuo TabCo todella on Nokian laite ja mikäli se laite vastaa todella tämän tiiserikampanjan kuvausta niin tuolla lienee jonkinlaista kurssivaikutustakin. Saattaa Nokian osake värähtää ylöspäin ennen ko. päivää jos samalla sopivia huhujakin leviää. Ei olisi välttämättä pöllömpiä idea yrittää hyödyntää tätä mahdollista nousua ostamalla lähiaikoina ja myymällä ennen 15.8 pois tai jos uskoo että laite tosiaan on Nokian, myydä vasta myöhemmin. Laite voi kyllä olla myös jonkun muun valmistajan, esimerkiksi Intelin, HP:n tai vaikka Amazonin tai miksei se voisi olla jopa uuden start-up yrityksen tuote?

Advertisements

Tags: , , , , ,

23 Responses to “We are TabCo”

 1. Vulcan Says:

  Ei voi olla oikein start-upin, koska “TabCo” on kommentoinut jo että ovat feilanneet tabletin pariin kertaan jo, ja aina vaan pitää parempaan pyrkiä. Eli TabCo on aiemmin tabletteja tehneen yrityksen uusi avaus. HP tuntuisi uskottavimmalta, Amazon voisi olla mahdollinen myös. Muut mainitut tuntuvat epätodennäköisiltä. Lonkalta mutuna “todennäköisyydet” HP 45%, Nokia 30% ja Amazon 15%, muut se 10%. HP:n todennäköisyyttä kasvattaa silmissäni useat viittaukset HP:n nykyisiin tabletteihin, mm. näiden mainoslauseita on toistettu “TabCo:n” taholta.

  • Laimea Silli Says:

   Toisaalta eikös HP just vähän aikaa sitten esitellyt tabletin joka ei ole vielä edes myynnissä?

 2. mato Says:

  TabCon videolla vilahtaa N9, mikä kovasti viittaisi Nokiaan.

  • Laimea Silli Says:

   Hyvä huomio. Olet varmaan oikeassa

  • AnhA Says:

   Missä videossa ja missä kohtaa tuo N9 vilahtaa? Itselläni mennyt ohi, mutta sen huomasin, että vikassa videossa “TabCo takes New York” vilahti Motorolan vehje. Näillä videoilla ei haluta paljastaa oikeaa tahoa vielä.

 3. AnhA Says:

  HP on vasta julkaissut uusia Tabletteja joten siinä mielessä tuntuisi oudolta jos nyt julkaisisivat jotain täysin erilaista. Aikaisemmat tuoreet julkaisut olisi tehty turhaan…

  En pidä HP:tä kovin potentiaalisena tähän caseen, mutta Amazon ja Nokia ovat kovinkin mahdollisia.

  Myöskin tuo Fusion Garage on potentiaalinen, sillä niin sopivaan aikaan tuo heidän uusi tablettinsa on tulossa ja yhdennäköisyys tiiserivideon ja lay-out-kuvan välilläkin on aika iso.

 4. Anom Says:

  Missä kohtaa tuo N9 vilahtaa?

  Kysymyksiä blogista:

  “Question #8: Does it come with Megan Fox?
  Answer #8: No, but you will be able to watch Transformers on it.”

  – Nokia on kaiketi sponssannut ja ollut näkyvästi esillä kaikissa Transformers leffoissa? (En ole niitä kyllä nähnyt 🙂 )

  “Question #17: Is it a circle?
  Answer #17: The tablet itself isn’t a circle, but much of the user interface is spherically inspired.”

  – Meegoahan on mainostettu nimenomaan karusellina, pallona, eli UI:ssa on tavallaan 3 mainscreeniä jotka kiertävät ympyrää looppina”

  Jotenkin mutu kuitenkin sanoo, että kyseessä ei olisi Nokia. Toivotaan, että olen väärässä.

 5. Jontte Says:

  Jos kyseessä on Nokia niin suosittelen mainostoimiston vaihtamista. Ihan naurettavaa pelleilyä toi kampanja. Vetoaa varmaan Gizmodoineen pariin nörttiin, mutta eihän se ole oikea kohderyhmä, ellei sitten ole tarkoitus positioida tuotetta selkeästi eri tavalla kuin iPodia, jota käyttävät ns. Tavikset. Toisaalta taas sillä nörttipad-puolella on jo aika ahdasta, ja kuten sanottua nörttejä ei ole riittävästi.

 6. Anom Says:

  Samaa mieltä. Loppupeleisä tuosta jää kuitenkin hieman amatöörimäinen kuva ja sopii muutenkin jonkun pienemmän puljun viraaliyrityjkseksi.

  Fushion Garage JooJoo2?

 7. N900 Says:

  Pilvi temppu oli kyllä nerokas: “Forget the fruit” applen logon yläpuolelle. Kyllä kaikin puolin sopisi Nokiaan. Tabco käytti swipe sanaa ja kertoi tykkäävänsä siitä. Pieni mysteeri markkinointi tavallaan toimii aika hyvin.

  Toivotaan että nokia on tämän takana ja tekee meego tabletin navigoinnilla.

 8. analyzing Says:

  Mun kokemusten mukaan Ipadiä käyttää lähinnä Iphonesta inspiroituneet yksilöt. Onko nuo sitten “taviksia” en osaa sanoa. Jos määrityslinja on että jokainen ei-nörtti on “tavis” niin ehkä nuo sitten tuohon tavisryhmään kuuluvat. Tosin tuossa tapauksessa taitaa olla myös niin että tuosta tavisryhmästä löytyy (todella paljon) muitakin segmenttejä kuin nuo omenalasit silmillään kulkevat.

  • Jontte Says:

   Kieltämättä tavis on vaikea määritelmä, mutta tiedän useamman “ei-tekniikasta-kiinnostuneen”, jopa hieman teknofoobisen ihmisen, joka on pienen opetuksen jälkeen tykännyt iPadista ja/tai iPhonesta. Anekdooteista ei tietenkään pitäisi liikaa yleistää.

   Oli miten oli, aika hassua että niitä “omenalasillisia” ihmisiä tuntuu tulevan vaan koko ajan lisää. Edellisessä neljänneksessä myytiin nelisen miljoonaa mäkkiä (hyvin lähelle ennätystä, viime jouluna taisi mennä enemmän). iPadeja meni yli 2x ja puhelimia yli 5x.

   Jotenkin on vaikeata nähdä tuota vain “markkinointina” tai “uskontona”. Ehkäpä niissä tuotteissakin on jotakin saatu tehtyä oikein.

   • analyzing Says:

    Aika mustavalkoinen maailma jos sen näkee nörtti vs tavis taistelukenttänä ja jos päälle liimaa vielä näkemyksen että Apple on tuon tavisjoukon merkki niin eipä tuosta analyysistä ole oikein mitään iloa. Vaikka laitteita myytäisiin 100m niin se on silti alle 1,5% väestöstä. 98,5% on sitten nörttejä? Enpä usko.

    Applen käyttäjäkunta on ihan mielenkiintoinen kohdemarkkina mutta leimaamalla sen ulkopuoliset ei-tavismarkkinaksi ei tangeeraa kamalasti reaalimaailman kanssa.

 9. AnhA Says:

  Tavailin tuota TabCon blogia… hirveä määrä vihjeitä ja pientä peliä.

  Tabco on pienestä maasta nimeltä Land of Innovation ja maassa toimii Land of Innovation Tire Company. Kumma on jos ei ole Nokia kyseessä.

 10. Jontte Says:

  > Aika mustavalkoinen maailma

  Olisihan se, jos noin ajattelisin. Ihan hauskasti väännetty toki.

 11. levis Says:

  this Tabco is of course Intel – you know – they have this tabco/meego team (ex-nokians) based in Tampere, Finland. Everybody seems to have missed this fact!
  So this tabco is not Nokia or anybody else – it is Intel and something that could have been Nokia, but Nokia or Elop actually chose Microsoft and Intel continued with Meego and created Tabco. End of story. No news at 15.8.2011.

  • Laimea Silli Says:

   Yeah, might be that you are right. Anyway hopefully the tablet this TabCo company, what ever it is, is introducing is a MeeGo based one. I would be happy to buy one.

   Apple and all it’s products are in full boycott, not really interested in Windows tablets especially if the UI is that stupid than in the WP phones with all these silly flashing and animated ddublo bricks without much of functionality in the OS. And I am not really interested in Android either, I don’t like Google spying on me and the OS is a resource hog. Who knows if the Android based devices will be bricked in the future due to this huge patent issue.

   • Jontte Says:

    Boycotting Apple and Google are interesting topics, they sure are big companies, but they hardly differ from the others.

    I may have missed something, but I thought there were no Windows Phone like OS for the tablets from Microsoft. The Microsoft tablets are still using some pen based version of Windows.

    Android 3.0 is still quite weak from OS and especially apps point of view. The remaining choices are RIM’s Playbook and HP’s WebOS based TouchPad.

    Playbook was surprisingly weak because of some strange design choices and totally new OS. The sales seem to have been much weaker than RIM anticipated.

    TouchPad was launched about a month ago, I had just a limited test with it, seemed like nice hardware and software, but it was hard to come up with compelling reasons for a consumer to choose it over the iPad.

    • Laimea Silli Says:

     >I may have missed something, but I thought there were no >Windows Phone like OS for the tablets from Microsoft. The >Microsoft tablets are still using some pen based version of >Windows.

     That’s right, for now but Windows 8 is coming and the the idea is that the UI is the same for mobile phones, tablets, laptops and even for some desktops. So touch based duplo-brick UI. See Youtube for videos.

     RIM is going down. Playbook does not interest masses and therefore it does not interest the software companies which makes the apps.

     Touchpad and HP in general has a bit same problem than RIM, it’s a niche product and niche WebOS is a niche OS.

     iPad is now by far the number one choise for the masses what comes to tablets. It anyway has it’s weaknesses like missing flash-support and because that the whole ecosystem is so closed and you need this bloody iTunes for everything. No Apple products for me.

 12. N900 Says:

  Ei ollut Nokia, Intel eikä MeeGo. Ikävää, ei vieläkään sopivaa tablettia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: