Googlen patenttikiistasta

Google on pahassa pulassa Androidin patenttien kanssa. Googlen virallisessa blogissa on juttu otsikolla “when patents attack Android“, kannattaa lukaista. Google kiukuttelee kuinka muut firmat ovat organisoineet kampanjan Google vastaan ja iskevät sitä patenttiaseella. Sellaista se on, että jos käyttää muiden innovaatioita, niin niistä myös pitää maksaa. Sinällään tuo Googlen kiukuttelu on kohtalaisen erikoista sillä huhujen mukaan Google olisi ollut nimenomaan taustapiruna tuossa Nokiaa ja erityisesti Symbiania vastaan suunnatussa pitkään kestäneessä mollauskampanjassa joka kuin ihmeen kaupalla loppui Nokian ilmoitettua ottavansa Windows Phone käyttöjärjestelmän käyttöönsä.

Tämä teksti on aika saman sävyistä kuin mitä Apple käytti Nokian patentticeissin yhteydessä: “A smartphone might involve as many as 250,000 (largely questionable) patent claims, and our competitors want to impose a “tax” for these dubious patents that makes Android devices more expensive for consumers. They want to make it harder for manufacturers to sell Android devices. Instead of competing by building new features or devices, they are fighting through litigation.

Ja Apple hävisi kiistan, tosin epäselvää on että paljonko tuo sille tulee maksamaan.

Google tiedostaa että mikäli se häviää tämän kiistan (ja se on aika todennäköistä) tulee Androidin käyttö todella kalliiksi ja se saattaa romahduttaa sen kysynnän. “We’re also looking at other ways to reduce the anti-competitive threats against Android by strengthening our own patent portfolio. Unless we act, consumers could face rising costs for Android devices — and fewer choices for their next phone

Tässä muuten mielenkiintoinen juttu aiheesta. Ja tässä vielä toinen.

Advertisements

Tags: ,

6 Responses to “Googlen patenttikiistasta”

 1. Heikki Says:

  Myönnän suoraan, etten ole asiaan perehtynyt, mutta en millään jaksa uskoa, että Androidin kysyntä romahtaisi. Ainakaan lähiaikoina tämän patenttikiistan takia. No, aika näyttää.

  • Laimea Silli Says:

   ei se kysyntään varmasti vaikuta yhtään mitenkään vaan tarjontaan. Myyntihintoja ei ole varaa nostaa joten luurivalmistajilla on vaikeita päätöksiä edessään. Karsiako ominaisuuksia vaiko ottaa takkiin ja laskea katteita vaiko vaihtaa alustaa?

 2. AnhA Says:

  Ei vaikuta nopeasti. Sillä muutama dollari per luuri ei heti näy missään, mutta kun keskihinta laskee ja aikaa kuluu niin alkaa vaikuttaa.

  • Laimea Silli Says:

   15 dollaria per luuri on aika paljon Android-valmistajille joista muistaakseni 27 tekee tappiota kolmestakymmenestä valmistajasta. Luurin myyntihintaa ei oikein voi nostaa joten luurivalmistajien katteet laskee ja siten tappiot.

 3. Vulcan Says:

  Joku postasi tällaisen Areenalle, oikein mielenkiinoista luettavaa:
  http://techcrunch.com/2011/08/06/ive-abandoned-my-boy/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: