Pörssi jatkaa jyrkässä laskussa

Tänään aamulla moni odotti kurssien nousevan kun eilen USA:ssakin markkina päätti selvästi plussalle. No kyllähän kurssit aamulla nousussa olivatkin mutta nyt sellaiset 4-7% näyttäisi olevan oman salkun osakkeilla. Muualla selvitään pikkumiinuksilla kun täällä periferiassa kurssit laskee huomattavasti enemmän ja HEX on tullut jo vuoden vaihteesta liki 30%. Kotipörssimme on täynnä syksilisiä vientifirmoja joten muutokset täällä ovat muiden maiden pörssejä suuremmat kuten aina.

Päädyin PKC:n lisäksi myymään tänään Stockmannin osakkeet. Miksikö myin? Epäilen että lasku jatkuu ja käteisellä on hyvä ostella jyrkästi laskeneiden ja laskevien hyvin firmojen osakkeita nykyistä halvemmalla ja tienata sitten nousun alkaessa isot voitot. Ja vaikka markkina kääntyisikin nyt nousuun en usko että Stockmann on se nopeimmin nouseva firma vaan paremman tuoton saisi jostain muusta osakkeesta.

Saas nähdä millaiseen taantumaan mennään loppuvuoden ja ensi vuoden aikana. Pörssikurssien raju romahdus näyttää pahalta. Edellisestäkään taantumasta ei ole vielä toivuttu kun uusi iskee päälle.

Varmastikin lähipäivinä ellei jo tänään EKP ja FED ilmoittavat uusista elvytystoimista. EKP saattaa aloittaa jälleen valtionlainojen osto-ohjelman mikä helpottaisi Kreikan, Portugalin, Espanjan ja Italian jne. tilannetta. Ja FED taitaa kohta olla pakotettu siihen QE3 pakettiin. Moiset ilmoitukset laittaisivat osakemarkkinat takaisin nousuun, ainakin joksikin aikaa.

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Pörssi jatkaa jyrkässä laskussa”

  1. AnhA Says:

    Suomessa firmat laskevat eniten. Onko tosiaan niin, että Suomen vientivetoinen talous myös sakkaa eniten? Näin taisi käydä pari vuotta sitten ja käy nytkin. Toisaalta tämä on loistava tilaisuus ostaa harkiten hyviä yhtiöitä. Kyllä tämä tuleva lamakin joskus ohitetaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: