Salkku on tyhjä

Tänään lähti sitten loputkin osakkeet myyntiin. Onnistuin saamaan Nokian Renkaista suhteellisen hyvän hinnan ennenkuin se romahti ja samoin menivät nuo muutkin osakkeet. Mikään ei vaan nyt riitä. Viikonloppuna FED todennäköisesti kyhää QE3 paketin mutta auttaako se markkinaa? Tuntuisi vähän siltä laskua ei kyllä pysty nyt pysäyttämään mikään mutta viikonloppu on pitkä ja hitaammin reagoivat miettivät koko viikonlopun myymistä ja mikäli ritaria valkoisella ratsulla ei näy (pelastuspakettia) niin maanantaina tullaan näkemään melkoinen laskupäivä. Pelastuspaketti saattaa mahdollisesti kääntää suunnan, ainakin väliaikaisesti.

Voi pojat, jos lasku jatkuu vielä jonkun aikaa tätä vauhtia niin laatuyhtiöiden osakkeita tulee saamaan todella halvalla.

Advertisements

16 Responses to “Salkku on tyhjä”

 1. ostberlineragent Says:

  Tietenkin voi myös olla, että tyhjensit salkkusi paikallisiin pohjiin.

  • Laimea Silli Says:

   Jeps. Tälläinen kiusallinen mahdollisuus on tosiaan olemassa ei siinä mitään. Itseasiassa ei koskaan saisi tehdä näin isoja liikkeitä salkun kanssa kerralla ja kun panikoituu niin pitäisi panikoitua aika ekana. Tai no en mä nyt panikoitunut vaan muistelin 2008 ja 2009 vuosia ja kuinka se lasku vaan jatkui ja jatkui ja syveni ja syveni.

   Aika näyttää tuliko tehtyä emämunaus vaiko ei.

 2. ostberlineragent Says:

  Mulla on hasardimaisesti pelkkää Nokiaa ja lasku ei haittaa, saapahan samalla rahalla enemmän osakkeita kun kuitenkin on tarkoitus lisätä omistusta. Itse uskon, että Nokialla tehdään vielä isot voitot.

  Kiit

 3. ostberlineragent Says:

  os muuten tästä blogista, olen lukenut tätä jo vuosia ja suositelllutkin monelle.

 4. anon Says:

  En oikein jaksa ymmärtää, mitä järkeä on vaihtaa kiinteää omaisuutta keskuspankkien tyhjästä luomaan valuuttaan?

  QE3 tulossa ja kaikkea.

 5. tosiasia Says:

  kuvasit hyvin, miksi maailmassa on niin vähän miljonäärejä. on todella vaikeaa mennä massoja vastaan, kun tunteet sanovat take the money and run.

 6. timppa Says:

  Rohkea veto, paljon rohkeampi kuin mihin minulla oli munaa, vaikka viime viikolla karsinkin salkusta heikoimman/kalleimman viidenneksen ja muutin sen käteiseksi. Toistaiseksi Mr. Sillillä näyttää hyvältä; Tel Avivin pörssin lippulaivaindeksi TA-25 avasi noin viiden prosentin laskuun ja on iltaa kohti valunut vielä lisää (juuri nyt -6.99%).

  • Laimea Silli Says:

   Mutta eiköhän sieltä tule vielä tänä iltana EKP:lta jonkinlainen pelastuspaketti. Saavat varmasti ulos päätöksen ostaa niitä Italian bondeja vaikka se onkin EKP:n peruperiaatteiden vastaista.

   Pidän suurena ihmeenä jos mitään pakettia ei saada tehtyä ennen markkinoiden avautumista. Mutta riittääkö se markkinoille?

   Media toitottaa kaikissa uutisissa huonoa taloustilannetta ja arvuuttelee tuleeko musta maanantai. Melko outoa jos laskua ei tule, mutta kun sitä oikein toitotetaan niin sieltähän voi tulla jopa nousupäivä.

   • timppa Says:

    EKP ostaa ilmeisesti Espanjan ja Italian bondeja, mutta eipä ainakaan toistaiseksi näytä näillä eväillä maanantaista nousupäivää tulevan. Aasia on selvässä pudotuksessa, USA:n futuurit aamusta yli 2% miinuksella.

    Edelleen näyttää tuo Mr. Sillin temppu hyvältä.

 7. Laimea Silli Says:

  Kyllä se EKP vaan ehkä onnistui ja kurssit on ainakin nyt nousussa Euroopassa. Saas nähdä sulkeeko myös plussalle. On kyllä sitten eri asia että mikä tilanne on kahden viikon päästä. Luottamus markkinoilla on hakusessa ja kun joku huutaa PÖÖÖÖ tarpeeksi lujaa niin taas mennään.

 8. timppa Says:

  Onnittelut hyvin osuneesta ajoituksesta ja rohkeasta toiminnasta!

  Koska aiot palata osakemarkkinoille?

  • Laimea Silli Says:

   Kiitokset Timppa!! Tänään Nasdaq taitaa laskea bear-markkinalukemiin eli 20% laskuun huipuistaan ja Dow Jones seurannee loppuviikosta. Tämä tarkoittaa keskimäärin 1.5 vuoden laskumarkkinaa. Edellinen bear-markkina alkoi lokakuussa 2007 jolloin nähtiin huiput ja bear-markkinan pohjat nähtiin maaliskuussa 2009 eli tasan 1.5 kesti se laskumarkkina.

   Mulla on sellainen tuntuma että tämä taantuma voisi olle syvempi, pidempi ja tuhoisampi. Ikävä kyllä. Toivottavasti olen väärässä.

   Pidempään salkkuun tavaraa mahdollisesti vasta ensi vuoden loppupuolella, mutta lyhempiä vetoja sitten jo mahdollisesti tällä viikolla. Aika näyttää.

   Niin ja ajoitus olisi voinut olla parempikin mutta näin lomalla ei vaan jaksanut ja viitsinyt näitä osakejuttuja paljon miettiä ennenkuin alkoi näyttää siltä että on pakko ja sitten toiminkin aika nopsaan.

 9. Paluu arkeen, lukijapalautetta ja pari sanaa Piotroskista…taas « 55-vuotiaana eläkkeelle Says:

  […] Kesäloman aikana oli mielenkiintoista lukea hyvin vaihtelevia näkemyksiä markkinoiden tilasta. Osa soitteli tuomiopäivän pasuunoita ja raportoi myyneensä kaikki osakkeensa. Osa taas näki […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: