Musta maanantai

Sellaista povattiin, ehkä aivan täysromahdusta ei tullut mutta eipä paljon puutukaan. HEX tippui maltilliset 4.21%, DAX 5%, Ranskan pörssi 6.67%, Venäjän pörssi 7.84%, UK 3.39%, Canada yli 4% ja USA:n pörssit myös murheellisen paljon: Dow Jones 5.55%, Nasdaq 6.9% ja S&P500 petomaiset 6.66%. Karseita lukuja. Niistä osakkeista mitä myin viime viikolla laski pahiten Nokian Renkaat 10% ja RNE (Venäjä yms.) ETF myös yli 10%, yli 9% laskivat Metso, RNE, EWZ (Brasilia) ETF, vähiten taisi laskea PKC n.3% ja muut sitten siltä väliltä. Olisi ollut murhaavaa jälkeä salkussa jos en olisi sitä tyhjentänyt eikä tämä lasku jää tähän. Volaindeksin arvokin nousi 37%. En näe mitään syytä omistaa osakkeita juuri nyt. Ostetaan sitten alen loppurysäyksestä.

Kurssilaskua ehkä lievensi EKP:n toiminta mutta siinäpä se. Obaman puhe illalla Suomen aikaan vain kiihdytti kurssilaskua. Voi olla että Obaman valinta toisella kaudelle tyssää talousvaikauksiin ja lamaan joka näyttäisi tulevan päälle kuuden kuukauden sisään.

Dow Jonesin huippu (taisi olla intrahuippu) 12 928 saavutettiin toukokuussa ja bear-markettiin vaadittaisiin lasku 10 342 pisteeseen. Nyt liikutaan jo aika lähellä 10 810 tuntumassa. Nasdaqin huippu (taisi olla sekin intrahuippu) oli 2887 pistettä ja 20% siitä pois on 2309 pistettä ja nyt maanantaina Nasse sulki 2357 pisteeseen. Todennäköisesti huomenna Nasdaq on jo virallisesti bear-markkinassa. Muistuttaisi vielä että keskimääräinen bear-markkinan kesto on 1.5 vuotta ja kussilaskua tulee keskimäärin huipuista 36%. Jotenkin on sellainen fiilis että mikäli tässä bear-markkinaan päädytään puhutaan keskimääräistä syvemmästä laskusta. Laskun nopeus on erittäin kova ja ja voimaa alkaa olla takana paljon, tämä voi lähteä pahasti hallinnasta. Tosin uskon että FED julkistaa lähipäivinä QE3:n joka tuonee rekyylin mutta vain väliaikaisesti. Ensi vuoden lopussa tai 2013 alussa (ellei sitä Mayojen ennustamaa maailmanloppua tule) voisi lama päättyä ja nousu alkaa.

Nokia on ollut yllättävän vahva, tänäänkin laskua vain 1.51%, tosin onhan se jo laskenutkin. Turvasatama?

Advertisements

Tags: ,

6 Responses to “Musta maanantai”

 1. N900 Says:

  Nokia on samalla rohkea ja turvallinen ostos. Luulisi että siitä lapusta on ilmat otettu pois ja tabco julkaisu saattaisi saada sen nousemaan. Ehkä myös n9 julkaisu myöhemmin. Sellainen asia joka on vaivannut, että jos nokia nyt selventäisi strategiansa meego, windows, s40 pohjaiseksi, eikä pelkkä windows s40. Mielestäni laskisi epävarmuustekijöitä. Elophan ei suoraan sanonut, että n9 on viimeinen, vaan saattoi tarkoittaa, että meegosta ei tule 1 käyttöjärjestelmää vaikka n9 onnistuisi.

  • moose Says:

   Eikös tässä Elopin alkuperäisessä strategiassa ollut kohta “Future Disruptions”, jossa käsitykseni mukaan Meegolla on jonkinlainen rooli.

 2. N900 Says:

  Näin minäkin ymmärsin, mutta lehdet antoivat ymmärtää, että N9 on viimeinen MeeGo laite Nokialta. Luottoa tulisi vähän lisää, jos Elop virallisesti selventäisi tuon asian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: