Olipahan mielenkiintoinen reaktio FEDin ilmoitukseen

FED ei tänään ilmoittanut hokkuspokkustempuista vaan pelkästään siitä että sen näkemys talouden tilasta on huono ja että se ei ota mitään uusia keinoja käyttöön mutta ei aio nostaa korkoja ainakaan ennen vuoden 2013 puoliväliä. FEDin näkemys on että työttömyyskehitys heikkenee ja talouskasvu on ollut paljon odotettua heikompaa mutta näkee että inflaatio ei ole kiihtymässä, pikemminkin päinvastoin. Siinäpä se oikeastaan.

Markkina pettyi ja kivasti plussalla olleet indeksit kääntyivät laskuun ja kävivät miinuksella mutta eivät olleet siellä kauaa vaan pompahtivat pinnalle kuin korkki ja lujaa. Dow Jones nousi vahvat 3.98% ja Nasdaq peräti 5.29%. Kultakin oli tänään nousussa joten kultaiseen turvasatamaan oli vielä tänäänkin tuntua ja öljynkin hinta laski mikä indikoisi siitä että talous olisi hyytymässä.

Olipahan pörssipäivä. HEXissä oli vahva nousupäivä siitä huolimatta että esim. DAX laski 0.1%. HEX jäi lopulta 3.71% nousuun. Seurannassani olevien osakkeiden päivämuutoksia:

  • PKC +9.28%
  • Kemira +9.87%
  • Metso +7.85%

Huomisesta on vaikea sanoa mitään. Tämänpäiväinen nousu saattoi olla pelkästään nousurekyyli eiliselle kovalle laskulle ja lasku jatkuu huomenna kunhan muistetaan että talous on menossa huonompaan suuntaan (FEDinkin mielestä) tai sitten nousu jatkuu vaikkapa siitä syystä että osakkeita saa nyt halvemmalla kuin kuukausi sitten tai vielä viime viikolla. Salkkuni arvo olisi tämänpäiväisen nousun jälkeenkin n. 5% nykyistä alemmalla tasolla jos en olisi myynyt. Tällä markkinoiden volatiliteetilla voidaan olla huomenna nollalukemissa tai 10% hyödyssä niin että heilahtaa. Melkoista on.

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Olipahan mielenkiintoinen reaktio FEDin ilmoitukseen”

  1. Lasku jatkui tänään odotetusti « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] Ihmettelin eilen markkinareaktiota FEDin ilmoitettu käytännössä ei mistään. Mitään uusia jippoja tai hokkuspokkustemppuja ei ollut ja markkina raketoi käsittämättömästi oikein reippaalla nousulla. Itse olisin odottanut laskua. Tänään jo pelkästään tuon kovan nousun jälkeen oli odotettavissa jonkinlaista laskurekyyliä mutta aamulla HEXissä ralletettiin kunnolla nousurallia ja Euroopassa muutenkin kunnes sitten jossain vaiheessa päivää päivää käännyttiin takaisin laskuun. Palattuani alkuillasta kotiin ja vilkaistuani kursseja en hämmästynyt nähdessäni indeksit reilusti miinuksella. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: