Lasku jatkui tänään odotetusti

Ihmettelin eilen markkinareaktiota FEDin ilmoitettu käytännössä ei mistään. Mitään uusia jippoja tai hokkuspokkustemppuja ei ollut ja markkina raketoi käsittämättömästi oikein reippaalla nousulla. Itse olisin odottanut laskua. Tänään jo pelkästään tuon kovan nousun jälkeen oli odotettavissa jonkinlaista laskurekyyliä mutta aamulla HEXissä ralletettiin kunnolla nousurallia ja Euroopassa muutenkin kunnes sitten jossain vaiheessa päivää päivää käännyttiin takaisin laskuun. Palattuani alkuillasta kotiin ja vilkaistuani kursseja en hämmästynyt nähdessäni indeksit reilusti miinuksella.

USA:n pörssit sulkeutuivat juuri ja roimasti miinuksella. Dow Jones – 4.62%, Nasdaq -4.09% ja S&P500 -4.42%. Eiköhän suunta ole selvillä loppuviikoksi ja se on laskua tosin markkina heiluu siihen malliin järjettömästi joten voihan sieltä tulla nousuakin. Koska hermostuneen markkinan ennustaminen on erittäin vaikeaa en lähde veikkaamaan mitään omilla rahoillani vaan katselen sivusta. Riski tehdä tappiota on liian suuri, tosin jos osuisi oikeaan olisi voitotkin suuria. Jos haluan veikata pelaan mieluummin pitkävetoa.

Olen edelleen sitä mieltä että on nyt ei ole oikea aika omistaa osakkeita. Ostojen aika tulee myöhemmin ja paljon nykyistä halvemmalla. Mutta tämä on tietysti vain minun näkemykseni, yksi muiden joukossa. Minun näkemyksiäni ei kannata peesata vaan sijoituspäätökset pitää tehdä itse ja oman järkeilyn pohjalta. Onnea matkaan!

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Lasku jatkui tänään odotetusti”

  1. Laiska Sijoittaja Says:

    “Olen edelleen sitä mieltä että on nyt ei ole oikea aika omistaa osakkeita.”

    Tarkoittaako tämä sitä, että olet siis myynyt kaiken pois? Olisi aika rohkea veto…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: