Huonoja uutisia Ranskasta

Ranskan talouskasvu on pysähtynyt sillä kasvua vuodentakaisesta ei tullut yhtään toisen kvartaalin aikana. Markkinat odottivat 0.3% minimaalista kasvua mutta siihenkään ei päästy. Vielä 1Q:lla talous kasvoi 0.9%. Yksityinen kulutus heikkeni 0.7%. Investoinnit kasvoivat 0.9%.

Mitähän tapahtuu Yhdysvalloissa jossa maan talous on Eurooppaa enemmän riippuvainen yksityisestä kulutuksesta? Ja jossa ihmisten ostovoima on eurooppalaisia enemmän riippuvainen osakemarkkinoiden kehityksestä. Tämä nyt nähty turbulenssi osakemarkkinoilla laittaa ihmiset varovaisiksi ja todennäköisesti laskee yksityistä kulutusta siellä mikä näkyy koko globaalitaloudessa. USA:n vähittäismyyntilukuja heinäkuulta julkaistaan tänään kello 15:30. *UPDATE* vähittäismyynti oli aika vahvaa sillä kasvua tuli 0.5% vuodentakaisesta (odotus 0.6%) ja kasvu kiihtyi kesäkuun 0.3% lukemista.

Kello 12:00 aikaan tänään tulee Euroopan teollisuustuotannon tilastotiedot kesäkuulta. Ennusteen mukaan kasvua on 4.2%. Jos jäädään alle nyt nousussa oleva markkina voi uudelleen sakata ja jos taas tulee positiivinen yllätys saatetaan nousta useampikin päivä ja nähdä jonkinlainen helpotusrallikin. Ranskan luvut eivät kyllä ennakoi hyvää. *UPDATE* Teollisuustuotanto Euroopassa oli kesäkuussa odotettua vähäisempää. Teollisuustuotanto kasvoi vain 2.9% vuodentakaisesta ja toukokuulta teollisuustuotanto laski 0.7% euroalueella. Pörssikursseja tuo ei heti heilauttanut oikein mitenkään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: