Symbian Anna päivitys on vihdoin saatavilla

Kauan odotettu Symbian Anna päivitys on vihdoin asennettavissa Symbian^3 luureille ja eilen tuon asentelin itsekin N8 luuriin, tosin ikävä kyllä asennus ei mennyt niin kuin elokuvissa vaan kaksi tärkeää Annan päivityspaketin osaa ja Ovi kauppa – päivitys eivät asentuneet vaikka mitä kokeilin OTA-päivityksenä. Puhelin ilmoittaa että päivityksiä on tarjolla mutta päivitys epäonnistuu aina. Tänään sitten googlailin josko joku muu olisi törmännyt samaan ongelmaan ja pienen Googlauksen jälkeen huomasin että ongelma on aika yleinen. Onneksi tähän ongelmaan on ratkaisu ja helppo sellainen.

N8 tuntuisi pelaavan entistä peremmin ja nuo uudet ikonit vaikuttavat oikein mukavilta. Eniten parannuksia näyttäisi olevan selaimessa. Toivottavasti se Belle-päivitys tulee nopeasti sillä se parantaa N8:ia vielä lisää. Netissä olevien kuvaruutukaappausten ja tietojen mukaan tuo päivitys on rautaa ja se pohjautuu Qt UI:n kuten olen aiemminkin kirjoittanut ja tuon myötä N8 on aivan uusi laite.

*UPDATE* jaahans… Youtuben desktop versio ei toimi Symbian Annalla. Ilmeisesti tuo Symbian^3:n Flash light ei vaan pelaa Youtuben kanssa yhteen. Ei hyvä, tämä varmaan ärsyttää isoa joukkoa luurinkäyttäjiä. Jos saat tuon desktop Youtuben pelaamaan niin laita vinkkiä.

Advertisements

Tags: , ,

6 Responses to “Symbian Anna päivitys on vihdoin saatavilla”

 1. Vulcan Says:

  En osaa sanoa oliko kyse tästä, mutta Belle Beta -versioita mitä netissä on ladattavina, niissä osassa taisi olla maininta että tuota oli hakkeri jotenkin tuunaillut toimivaksi. Silti osalla ei toiminut oikein. Sinällään Anna oli kyllä merkittävä parannus aiempaan. Odottelen josko Bellestä tulisi seuraava beta ja lopulta ehkä QC tarjolle, sellaisen voisin jo ehkä asennellakin. Anna on riittävän hyvä etten viitsi Bellen nykyistä versiota asennella, kun laitteen pitää toimiakin.

  • Vulcan Says:

   Olipa epäselvä tuo kommenttini. Muistin väärin, Belle betasta fiksattu Java, ei Flash. Joten se siitä, eivät liity mitenkään toisiinsa.

   Sinällään täällä Anna asentui ok, ei tosin kysellyt backupin tekemisestä mitään, vaan tuuttasi systeemin uusiksi ja kun palasin tähän pöydän ääreen hetkeä myöhemmin, oli asennus valmis ja N8 bootannut Annalla jo käyntiin.

   • Vulcan Says:

    Anna siis asentui viime viikolla, ja nyt Ovi Suite löytää uudelleen kaksi Anna-päivitystä N8:lleni, 1/2 ja 2/2. No huh, onko sitä heti jouduttu päivittämään vai onko tuo Ovi vain sekaisin. Lisäksi tarjoaa jotakin valinnaista päivitystä. Enpa jaksa nyt asennella kun Anna on jo asennettuna samasta paikasta viime viikolla onnistuneesti.

    • Laimea Silli Says:

     Juu mulla oli siis tuo sama ongelma ja yllä löytyi bloggauksessani linkki jolla ongelman sain ratkottua.

 2. heikki Says:

  Olen ymmärtänyt, että sulla olis ollu N900? Ja jossain vaiheessa muistaakseni puhuit N9 ostosta?

  Mun mielestä Anna päívitys oli pettymys. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla. Odotin lähinnä, että puhelimen käyttö ja animaatiot olisi tulleet nopeammaksi ja sulavammaksi. Näin ei käynyt. 😦

  Ja luulenpa, että Belle päivitys tulee aikasintaan keväällä 2012. Tämän vuoden puolella ei tule ainakaan.

  • Laimea Silli Says:

   Pitää paikkansa, mulla on N900 ja se on edelleen loistava luuri. Ja N9:n tulen ostamaan vaikka se on ehkä osin jopa takapakkia N900:aan nähden (ei näppistä, ei flash-tukea selaimessa jne.) mutta eiköhän ne parantuneet ominaisuudet vie voiton.

   Anna oli mullekin lievä pettymys, vasta Belle tuo oikeasti isoja muutoksia kun UI muuttuu Qt pohjaiseksi ja laitteesta tulee todella vikkelä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: