Nokialta uusia Symbian luureja!!

Tämän päivän uudet Symbian julkistukset ja Belle-päivityksen julkistaminen olisi voinut nostaa Nokian kurssia hienosti ellei Elop olisi 11.2 ja sen jälkeen tappanut käytännössä Symbianin. Valitettavasti. Minusta Belle Symbian on paljon parempi kuin Windows Phone monessakin mielessä ja siksi en edelleenkään ymmärrä tätä 112 strategiaa. En mitenkään.

Nuo kolme luuria, N600, N700 ja N701 ovat ihan kivan oloisia, tulevat myyntiin jo 3Q:lla mutta aika rajoitetuilla markkinoilla ainakin jos Nokian sivuilta löytyvä saatavuus-tieto pitää paikkansa.

Belle on kieltämättä hyvän näköinen, harmi ettei sitä saatu aikaisemmin markkinoille. Jos tämä olisi tullut kaksi vuotta sitten ulos, Nokian tilanne olisi nyt aivan toisenlainen ja todennäköisesti se olisi älyluureissa edelleen ykkönen. Jotkut AP-areenan Nokia-holdarit odottivat Nokian nousevan tänään reilusti näiden julkistusten myötä mutta pettymään joutuivat sillä kurssi värähti ylöspäin vain 0.68% siitä huolimatta että eilen USA:ssa Nasdaq nousi n. 4%. Iltasella USA:n pörssissä Nokian kurssi on runsaan 2% laskussa. Nokian kurssi voi nousta vain kun firma saa ulos uuden strategiansa mukaisia WP-luureja jotka olisivat kilpailukykyisiä ja USA:ssa menestyäkseen se tarvitsisi myös niitä operaattorisopimuksia. Niitä odotellessa…

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “Nokialta uusia Symbian luureja!!”

 1. Kerus Says:

  Vähän ehkä asian vierestä, mutta…

  Eldar se on tänään heitellyt eltaantuneita twiittejään tänään taas tavallista enemmän tämän julkistuksen myötä.

  Itse soisin niiden jo kääntyvän _miestä_ itseään vastaan. Katkeruudellakin on rajansa.

  • Laimea Silli Says:

   Kävin vilkaisemassa just. Olipa taas tosiaan tarinaa hohhoijaa. Ei kannata kenenkään tuhlata aikaansa lukemalla noita

 2. N900 Says:

  Tuo saatavuus on varmaankin juuri sinne minne windows phonet ei tule heti. Eli paikkaamaan sitä aukkoa, joka niiltä jäisi muuten. 701 saattaa mennä ostoon, akalle joululahjaksi, jos parempaa löydy.

  • analyzing Says:

   Ei tuon hintaluokan WP luureja tule Nokialta vielä vuoteen. Ylipäätän tänä vuonna tulee yksi tai hyvässä tapauksessa kaksi luuria hyvin valikoiduilla markkinoille. Esim ATT:n vuotaneessa loppuvuoden julkistuskartassa ei Nokian WP laitteita ole.

   Eiköhän syy ole ihan se että Nokia julisti Symbianin kuolleeksi ennen aikojaan ja sen takia uusia Symbian luureja on hiukkasen haastavaa myydä muualle kuin kiven alle. Ei operaattorit eikä muu kanava halua riesoikseen laitteita joiden tulevaisuus on epävarma tai loppuminen on varma.

   Jos asiassa olisi mietitty edes viisi minuuttia ennen pään aukomista niin Nokian WP laitteista alettaisiin huhuilla näihin aikoihin, ne julkistettaisiin kuukauden tai kahden kuluttua ja tulisivat sitten joulumarkkinoille sinne minne saadaan.

   Tällä välin oltaisiin Symbiania ja varsinkin Meegoa kehuttu häpeilemättä. Esim Jobsin Apple teki teknologiamuutoksensa tuolla kaavalla ja hyvin meni. Lisäksi Apple varmisti järkevän muutospolun esim kehittäjille. Nokia toimi tässäkin toisin ja tuhosi suhteet kehittäjäyhteisöönsä totaalisesti.

   Elpon seikkailu on tullut maksamaan Nokian osakkeenomistajille miljardeja ihan menetettyinä voittoina, kurssin romahtamisesta puhumattakaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: