Intel taisi sitten tappaa MeeGon

Taiwanilainen DigiTimes kirjoitti tänään että Intel olisi laittamassa MeeGon kehityksen jäihin. Ei kauhean yllättävä uutinen tai huhu lopulta Nokian luopumisen jälkeen. Ei ole ilmaantunut laitevalmistajia jotka olisivat MeeGosta kiinnostuneita kännyköissä, notebookeissa, tableteissa jne. Eikä Intel saa mobiiliprosareilleen MeeGon kautta kysyntää. Näyttää siltä että Intel siirtää tukeaa muille alustoille ja koittaa sieltä saada kysyntää mobiilisiruilleen.

Surullinen uutinen, monessakin mielessä. OpenSource mobiilikäyttiksiä ei tämän jälkeen sitten ole. Android ei ole kovin avoin. Intelin piti panostaa MeeGo-kehitykseen Suomessa ja se ehtikin palkata entisiä Nokialaisia töihin ja tuotekehitysyksikön tai – yksiköiden piti palkata kymmeniä ellei enemmänkin alan insinöörejä Suomessa mutta nyt noita työpaikkoja ei sitten taida tänne tulla ja voi olla että nuo yksiköt tullaan sitten ajamaan alas. MeeGon piti toimia alustana Nokian “future disruptions” laitteissa, mitenkähän tämän kanssa nyt sitten mahtaa käydä?

Maemo.org saitilla on mielenkiintoinen keskustelu aiheesta käynnissä. Enpä sitten tiedä että mitähän luureja tulevaisuudessa ostan. Symbian tulee kuolemaan pois, iPhone ei kiinnosta pätkääkään eikä kyllä myöskään WP sen kauhean UI:n ja puutteellisen toiminallisuuden takia. Kai se on sitten Androidiin siirryttävä, ikävä kyllä 😦 Mutta N9:n tulen ostamaan joten ei tässä pariin vuoteen ole sitten ongelmaa että mitä luuria käyttää ja N900:n pidän varaluurina. Ehkä käytän niitä sitten seuraavat 10 vuotta? 🙂

Tags: , , , , , , , ,

12 Responses to “Intel taisi sitten tappaa MeeGon”

 1. N900 Says:

  Eikö tuossa keitossa kuitenkin ole vielä acer ja asus, jos se nyt yhtään lämmittää. Aika ikävää että parhaasta alustasta luovutaan. Itse kyllä valitse s40 n9 jälkeen, jos ei tosiaan muita meego puhelimia tule.

 2. Hagge Says:

  Itse oon miettiny älypuhelimen luopumisesta kun en oikein tykkää mistään noista vaihtoehdoista. Huomasin kumminki että Nokia sekä kilpailjoiden valikoima on aika kehno tällä hetkellä – muutama vuos oli monia hienoja, pieniä ja mukavia peruspuhelimia – eipä oo enään. Ehkä Nokia 700:nen on seuraava vaikka Symbian-puhelin onki.

  • Laimea Silli Says:

   S40 voisi olla ihan hyvä vaihtoehto etenkin jos yhdistää sen käytön pieneen tablettiin jota kuljettelee mukana.S40 taitaa kehittyä melko voimakkaasti tulevaisuudessa.

   • Hagge Says:

    Pitäis vaan löytää järkevä S40 puhelin, X3-02 on aika hieno mutta kuulemma kosketusnäyttö susi 😦

    • Laimea Silli Says:

     Itse ajattelin ostaa N9:n ja käyttää sitä seuraavat pari vuotta. Sitten voikin olla vaikea valinta edessä. Suomalaisena en haluaisi ostaa kuin Nokian luurin mutta WP see kehittyä melkoisen paljon että sellaisen koskaan ostaisin. iPhonea en osta koskaan. Android voisi olla ihan hyvä vaihtoehto jäljellä olevista jos koko alustaa on patenttisotien jälkeen enää jäljellä.

     S40 voisi olla hyvä vaihtoehto etenkin parin vuoden päästä. On voinut kehittyä selvästi tuossa ajassa.

     • N900 Says:

      Niin eikös S40 ole tulossa moniajo ja täysi Qt eli käytännössä muuttuu älypuhelinkäyttöjärjestelmäksi.

      • Laimea Silli Says:

       No näin minäkin olen ymmärtänyt. Ihmetellä voi kyllä että miksi näin samalla kun hylätään Maemo / MeeGo ja Symbian joissa nuo on jo rakennettuna?

 3. eloPhone Says:

  Antakaa Windows Phonelle mahdollisuus – se on itseasiassa erittäin käytettävä käyttöjärjestelmä. Se ei ole säätäjänörtin unelma, mutta se on oikeastaan vain helpotus.

  Toivottavasti Nokia onnistuu tuomaan alustaan perinteiset vahvuudet, kuten radioherkkyyden ja laadukkaat kamerat, niin meillä on käsissämme todella hyviä laitteita. Valitettavasti kilpailijat ovat näissä perusasioissa vielä kaukana Nokiaa jäljessä.

  • Laimea Silli Says:

   Miksi sille pitäisi mahdollisuus antaa? Monessa mielessä se on iso takapakki verrattuna Symbianiin ja etenkin Maemoon. Pahimpana ehkäpä on se että ei ole moniajotukea ja lista muista puutteista on huomattava. Tuo listaus löytyy tästäkin blogista ja Googlella sama listaus löytyy myös.

   Käyttöliittymä taas on suoraan sanottuna karmea. Valtavat, animoidut duplopalikat vievät huomattavan paljon tilaa eivätkö ole personoitavissa. Liu’utus eleet vievät omituisen oloisesti paikasta toiseen. Verrattuna N9:n UI:n tuo on täysin epäonnistunut.

   Symbian on eurooppalainen OS ja Maemo/MeeGo vahvasti eurooppalainen ja avoin OS. WP on suljettu amerikkalainen OS.

   Miksi tuolle OS:lle pitäisi antaa mahdollisuus? Miksi ostaisin WP kännykän? Miten tuo erottuu edukseen Androidista tai iOS:sta?

   En vaan tätä 112 strategiaa ymmärrä vieläkään. Ehkä joskus, ehkä en.

  • analyzing Says:

   Kaipa se kuitenkin on WP:n asia ansaita se mahdollisuutensa? Tähän mennessä se ei ole kuluttajia onnistunut vakuuttamaan, paraneeko se siitä jos se työnnetään kurkuista väkisin alas tuhoamalla vaihtoehdot?

   • Laimea Silli Says:

    > paraneeko se siitä jos se työnnetään kurkuista väkisin alas > tuhoamalla vaihtoehdot?

    erittäin hyvin sanottu. Juuri tuolta tämä tuntuu minustakin. Ei se mausta tee yhtään parempaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: