Benkun uusi kani ei innostanut markkinoita

Eilen lukemani spekulaatio FEDin tämänpäiväisestä operaatiosta nosti todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi uudeksi stimulaatiopaketiksi sen että FED myy omistamiaan lyhyitä jokkovelkakirjapapereita ja ostaa pitkiä papereita. Operaatio sai jo eilen nimenkin Twist. Ja niinhän siinä kävi että benkku veti hatusta Twist-nimisen kanin. FEDin aikomus on myydä 400 miljardin dollarin edestä lyhyitä papereita ja ostaa tilalle uusia. Kukahan nuo lyhyet paperit ostaa? FEDin päätös ei ollut edes yksimielinen kaksipäiväisestä kokouksesta huolimatta sillä kolme jäsentä äänesti vastaan. Etukäteen tavoitteena oli yksimielinen päätös mikä tahansa se olisikin ja siksi kokous oli kaksipäiväinen yhden päivän sijaan.

Ei kauhean hyvältä markkinan kannalta. Mitään ratkaisuita ei velkaongelmiin ei ole nähty ja tänään talouslehdet kirjoittivat että Kreikassa olisi saatu jonkinlainen sopu tulevista lisäsäästöistä ja osana sitä tulisi julkiselle puolelle 40% palkkojen lasku. Eihän tuo voi ikinä toteutua, maa menee täyskaaokseen jos tuollaista esitetään ja jos tuo on oikeasti ehtona lisärahan saamiselle niin konkurssi lienee melko varma.

Pysyn edelleen käteisenä ja odotan alennusmyyntien todellista alkamista. Parhaat alennusmyynnit nähtäneen vasta ensi vuoden puolella.

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Benkun uusi kani ei innostanut markkinoita”

  1. timppa Says:

    Itse asiassa tuo nimi Operation Twist on lainattu Fedin 1960-luvun alussa tekemältä samanlaiselta operaatiolta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: