Tuleeko sunnuntaina pankkitukipaketti Euroopassa?

Markkina oli kovaa vauhti painumassa kohti syvintä suon pohjaa perjantaina (indeksit laajalti 4-5% miinuksella) kunnes siinä aivan viimeisellä tunnilla levisivät huhut mahdollisesti pankkitukipaketista markkinoille. Ja tuo riitti nostamaan kurssit suosta. DAX nousi jopa plussalle ja USA:n indeksit sulkivat plussalle. Samalla kullan hinta sakkasi voimakkaasti. Surkeassa kunnossa on markkina kun markkinoilla on tälläistä volaa ja huhut aiheuttavat noin voimakkaita liikkeitä. Sitä vaan ihmettelen että kuka tuon pankkitukipaketin maksaa? Keskuspankit ovat toki mukana mutta eiköhän tuo jotenkin veronmaksajien niskaan lopulta kaadu, jos tuollainen paketti tulee.

Mikäli pakettia ei kuulu ja näy viikonloppuna niin maanantaina taidetaan laskitella perjantain tyyliin.

Advertisements

Tags:

2 Responses to “Tuleeko sunnuntaina pankkitukipaketti Euroopassa?”

  1. Vulcan Says:

    Huhuja ja tarinoita piisaa. Markkina (globaali osakeindeksi loppuviikosta alkaen laskenut yli 20% vuoden huipuilta) on yleisesti ottaen nyt vahvistetussa bearissa ja siksi se käyttäytyy kuten bearissa markkina käyttäytyy. Tempoilua riittää, ja liikkeille keksitään jälkikäteen selitys jolla tempoilua voidaan perustella ja mielellään voimistaa mahdollisuuksien mukaan.

  2. Onça Says:

    Äkkiseltään veikkaisin että yleisempää tukipakettia ei tule ennen q3:n päättymistä ja pankkien taseiden laskemista, lokakuun toisen viikon tienoilla ehkäpä. Sinänsä markkinasta kertoo paljon että sitä liikutellaan tälläisten huhujen kanssa noinkin voimakkaasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: