RIP MeeGo

Tänään se sitten tapahtui, mitä tässä jo vähän aikaa osattiinkin jo odottaa, ikävä kyllä. MeeGon kehitys lopetetaan ja Intel, Samsung jne. aikovat panostaa Linux pohjaiseen Tizen käyttöjärjestelmään joka ajaisi HTML5 applikaatioita. SDK ja itse OS julkaistaan 1Q 2012. Hassua sinällään kun just toissa viikolla HP ilmoitti lopettavansa oman Linux-pohjaisen HTML5 applikaatioiden ympärille rakennetun WebOS käyttiksen. Miksei Intel, Samsung ja kumppanit vain osta WebOS:aa ja jatka siitä ja avaa sen lähdekoodin kuten ne aikovat Tizenin kanssa toimia?

Qt applikaatioita tuo Tizen ei ilmeisesti pysty ajamaan ja se on selvä pettymys monille. Niin myös minulle ja jatkoa tähän Nokian 112 katastrofiin. Kiinnostaako sovelluskehittäjiä tälläinen pomppiminen alustasta toiseen ja tekniikoista toiseen? Kuinka iso homma on portata Qt applikaatio HTML5 pilviapplikaatioksi? Kyllä melkoinen yllätys pitää tapahtua että tämä Tizen olisi menestys Applen ja Androidin puristuksessa. Ehkä jopa WP pärjää paremmin.

Advertisements

Tags: , , , ,

9 Responses to “RIP MeeGo”

 1. Jontte Says:

  HP ei tainnut ilmoittaa lopettavansa WebOS:aa vaan WebOS-laitteet. Indikaatiota HP:n kiinnostuksesta myydä WebOS ei ole. Ja kiitos toimarin vaihtumisen tilanne on ainakin hetken aikaa normaaliakin sekavampi.

  Symbian näytti aika karmivan esimerkin mitä voi tapahtua kun suljettu koodi opensourcataan, aikaa ja rahaa palaa ihan tuhottomasti, mikään helppo tie se tuskin WebOS:nkaan kanssa olisi.

  Pisteet kyllä Samsungille, se ainakin osaa hajoittaa riskin, tällä hetkellä tarjolla tuleviin älypuhelimiin on Android, WP, Tizen ja Bada (jonka myynti mitä ilmeisimmin ei ole ollut toivottua)

  • Laimea Silli Says:

   totta. HP ilmoitti lopettavansa WebOS laitteet mutta jos ei ole laitteita mitä se myy niin mitäs se tuolla käyttikselläkään tekee kun ei sillä muitakaan asiakkaita ole? HP yrittää kaupitella sitä jonkun aikaa ja jos ei kukaan osta niin sitten töpseli irtoaa seinästä.

   Samsungin touhussa ei ole mitään järkeä. Tuollainen hajauttaminen on jo aivan liiallista ja aiheuttaa vain osaamisen ja resurssien hajoamisen ja kustannuksia.

   Bada sinällään on myynyt enemmän kuin koko Windows Phone 🙂

   • Jontte Says:

    HP höpötti lisensoinnista kun laitteet tapettiin. Mutta sen kuukauden aikana sen johto päästi sellaisia sammakoita muutenkin, että tuskin tietävät itsekään mitä puuhaavat.

    Bada on voinut hyvinkin myydä enemmän kuin WP7, mutta viime aikoina Samsung on ollut niin hiljaa myyntiluvuista, että tavoitteisiin tuskin on päästy.

 2. LaruX Says:

  http://nomovok.com/news/56/73/Novomok-provides-Tizen-with-integrated-Qt

  Nomovok provides Tizen with integrated Qt
  Sep 28, 2011 in News
  Nomovok provides Tizen with integrated Qt, both for x86 and ARM architectures. Our proven expertise on native ARM build on the OBS based Tizen build system allows rapid product creation. With Nomovok Tizen build you are able to achieve Qt performance on Tizen while re-using existing Qt apps and benefiting from the existing Qt ecosystem.

  • Laimea Silli Says:

   No tuo olisi kyllä hyvä uutinen. Mutta katsotaan nyt miten tuon kanssa käy. Jotenkin tullut pessimistiksi näiden tämän vuoden omituisten strategiapäätösten seurauksena.

   Ikinä en ole kuullutkaan mistään Nomovokista. Millaiset resurssit ja osaaminen noilla on toteuttaa Qt tukea platformiin?

   • LaruX Says:

    Novomok on ollut MeeGo-Linux hommissa mukana hetkestä 0. Heillä on kova osaaminen mitä tulee a) MeeGoon b) Qt:hen c) Tizeniin. Olin positiivisesti yllättynyt Novomokin pressistä samana päivänä kuin Tizen julkaistaan -> ovat aikalailla coressa ja hyvin informoituja Intelin taholta.

 3. LaruX Says:

  Ei MeeGolla olisi ollut mitään menestymisen eväitä jäljellä. Nokia on kuuluttanut ympäri maailmaa että N9 on ensimmäinen ja viimeinen Meego-laite ja jatkoja ei tule. Ei average joe tajua että MeeGo != Nokia.

  Itse odotan kiinnostuneena mitä Tizen tuo tullessaan. Eiköhän tuo 64gb N9 kestä kolmisen vuotta normaalikäyttöä – siihen mennessä saanevat jotain kauppoihinkin.

  • Laimea Silli Says:

   Joo. Toivoisin kyllä että Tizen voisi olla se mikä MeeGon piti olla. Mutta pettymään en joudu, kun en aio odottaa tältä yhtään mitään. Uskon vasta kun näen että hienoja laitteita tulisi aidolle Linux + Qt ympäristölle. HTML5 appsit eivät paljon kiinnosta

 4. Kurko Says:

  QT ei ole Tizen:ssa mukana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: