Nokia antaa potkut 3500:lle

Nokia ilmoitti tänään lisävähennyksistä ja peräti 3500 saa potkut globaalisti. Nokia aikoo sulkea vuonna 2008 suurella kohulla perustetun Romanian tehtaansa jossa työskentelee yli 2000 ihmistä. Tuotanto siirretään tuolta Aasian tehtaisiin. Saksassahan muistellaan vieläkin Nokiaa pahalla kun Bochumin tehdas suljettiin vuonna 2008 ja tuotanto siirretiin Romaniaan. Aikamoinen päätös tämä sulkeminen vain kolmen vuoden toiminnan jälkeen. Romaniassa on käynnistynyt tuoreeltaan kova keskustelu lähdon syistä ja yhtenä syynä paikalliset pitävät toteutumatta jääneitä ja Nokialle luvattuja infraparannuksia, mm. lentokenttä, moottoritie jne.

Lisäksi Nokia aikoo miettiä Salon, Unkarin ja Meksikon tehtaansa roolit uudelleen. Ilmeisesti tarkoitus on siirtää tuotantoa pois ja keskittyä markkina ja asiakaskohtaiseen softaräätälöintiin ja myyntipakkausräätälöintiin. Ei kuulosta kauhean hyvältä Salon kannalta ja vuoden 2012 aikana on odotettavissa noille tehtaille YT-neuvotteluita.

Loput vähennykset kohdistuvat paikannuspuolelle. Tekemistä keskitetään harvemmille paikkakunnille ja Bonnin (Saksa) ja Malvernin (US) keskukset suljetaan. Suomessa nämä vähennykset kohdistuvat 300 työntekijään.

Alan työpaikkoja vähenee Suomessa enemmänkin, sillä tänään Digia ilmoitti väenvähennyksistä mobiilidivisioonassa juuri kun edelliset päättyivät. Digia taitaa lopettaa koko mobiilibisneksensä. Toivottavasti Nokian sukellus pysähtyy ja suunta kääntyy uusi strategia on kovin riskialtis.

Nokia myös ilmoitti että se ja Siemens antavat molemmat 500 miljoonan euron pääomaruiskeen NSN:lle ja hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. OPK siirtyy pois ja tilalle päätoimiseksi puheenjohtajaksi tulee TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen. Tiedotteessa myös vihjataan että NSN:n listautuminen itsenäisenä yhtiönä lähestyy: “With a strong track record in change management, Jesper is an excellent addition to the Nokia Siemens Networks team. As Executive Chairman, he will also be responsible for strategy oversight as Nokia Siemens Networks transitions towards a strong standalone entity“.  Ovesenilla on työhistoriassaan mm. TDC:n saneeraminen ja listaaminen pörssiin.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: