Syyskuussa sain laskuputken poikki

Syyskuussa sain salkkuni vajaan 2% nousuun elokuun lopulta mikä on näissä olosuhteissa ihan kohtuuhyvä suoritus. Samalla katkesi neljä kuukautta jatkunut laskuputki. Salkku on silti edelleen 23% miinuksella (samat 23% muuten myös salkkuni ATH:sta) vuoden alusta, mutta ainakin olen  lyönyt kotimaiset indeksit kirkkaasti sillä ne ovat laskeneet paljon enemmän vuoden alusta: OMX Helsinki -31% ja OMX HEX Cap -30%. Olin lähestulkoon koko kuukauden täysin käteisenä mutta kuun loppupuolella ostin viittä eri osaketta ja myin ne pois kaksi päivää myöhemmin voitolla. Lisäksi kun olen nyt velaton aloitin säännöllisen osakesäästämisen asuntolainan lyhentämisen sijaan ja joka kuukausi siirrän nyt saman summan ja vähän päälle osaketilille enkä euroakaan enempää tai vähempää. Tätä ennen osakesäästäminen oli satunnaista, silloin kun muulta elämiseltä jäi yli rahaa siirsin niitä osaketilille.

Syyskuussa kurssit jatkoivat selvää laskuaan ja oman salkkuni arvo olisi elokuun alun myyntihetkestä 15-17% miinuksella ellen siis olisi myynyt. OMX Hex Cap laski syyskuussa 9% ja salkkuni entisten osakkeiden syyskuun laskukärki näyttää tältä (yhtään nousijaa ei ollut):

 • Rautaruukki -28%
 • PBD ETF -22%
 • Stockmann B -21%
 • EWZ ETF -20%
 • PKC -18%
 • Metso -16%
 • RNE ETF -16%
 • EWM ETF -14.42%
 • IFN ETF -14%
 • Kemira -14%
 • Nokian Renkaat -13%
 • Euron arvo laski 6%.

Läpi kuukauden jatkunut hermoilu piti volatilitiitin korkealla ja kurssit heiluivat parhaimpina päivinä kunnon sinäkäyrää selvältä plussalta selvälle miinukselle ja takaisin. Ne jotka osaavat treidata tekevät mahtavaa tiliä. Itse katsoin viisaammaksi pysyä pääosin käteisenä. Tänään syyskuun viimeisenä päivänä päädyin vielä ostamaan aivan kaupankäynnin loppupuolella hieman Kemiraa ja tarkoitus olisi myydä nämä pois voitolla ensi viikolla mutta katsotaan nyt mitä käy kun USA:n pörssi on aika reippaassa laskussa tänään ja Kreikka-huolet painaa taas markkinaa. Noh 96% salkusta on käteisenä joten tuo Kemira-sijoitus ei paljoa paina.

Lokakuussa nähdään edelleen kovaa volaa ja uskoakseni markkinan pääsuunta on edelleen alas enkä usko aloittavani vielä ostoksia pitkään salkkuun. Niiden aika on vasta myöhemmin, joskus ensi vuoden puolella näillä näkymin. Tarkoitus on kuitenkin tehdä muutama voitollinen treidi ja nostaa salkun arvoa muutamalla prosentilla syyskuun lopun lukemista.

 

 

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Syyskuussa sain laskuputken poikki”

 1. heikki Says:

  Millä perusteella teet treidit? Siis pelkällä perstuntumalla vai jotain TA-indikaattoreita katsomalla?

  • Laimea Silli Says:

   En mä yleensä treidaa enkä mä olen ihan varma että osaanko edes. Ihan perstuntumalla vedin, en juurikaan käytä TA:ta. Lähinnä vilkuilen liukuvia keskiarvoja kun ostan / myyn pitkään salkkuun yhtenä inputtina.

 2. heikki Says:

  Ja jos uskot, että suunta on alaspäin, niin mikset osta jotain short-etf:ää?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: