Merkel ja Sarkozy sopuun pankkien pääomittamisesta

Saksa ja Ranska pitivät tänään palaveria talouskriisistä ja erityisesti pankeista. Näyttää siltä että jonkinlainen sopu on nyt syntynyt ja ideana on pääomittaa pankkeja ja ehkäpä tuon jälkeen päästää Kreikka osittaiseen konkurssiin ja ehkäpä heittää se jopa pois eurosta kun pelkoa pankkien kaatumisesta ei enää olisi. Virallinen ehdotus Euroalueen ja sen pankkien pelastamiseksi tulee lokakuun loppuun mennessä. Millähän rahalla tuo pääomittaminen tullaan tekemään ja kuinka paljon rahaa tuonne uppoaa? Toivottavasti sinne ei sotketa suomalaisten veronmaksajien rahoja ja toivottavasti pääoman vastikkeeksi tulee reilu osuus ko. maiden osakkeista. Pankkien nykyiset osakkaat maksakoot tuosta riskinotosta.

Samalla maat aikovat vaatia muutoksia EU-sopimuksiin jotta ylivelkaantumisongelmilta vältyttäisiin tulevaisuudessa. Kuulostaa kyllä järkevältä.

Mielenkiintoinen viikko edessä. Alkuviikon syvä kurssilasku vaihtui loppuviikosta nousuun arvatenkin osin ennakoiden tätä Saksan ja Ranskan palaveria ja sen lopputulemaa. Riittääkö markkinoilla veto vai jatkotaanko viime viikon nousun jälkeen nousussa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: