Markkina tykkäsi Saksan ja Ranskan pankkisovusta

Eilen julkistettu Ranskan ja Saksan keskenään sopima pankkien pelastuspaketti sai tänään positiivista virettä markkinoille. Useat osakkeet olivat rivakassa nousussa. En aloittanut vieläkään ostoja pitkään salkkuun mutta pikkuisen treidasin kuitenkin tänään. Ostin ja myin. Viime viikon alussa nähdyssä paniikissa ostaneet ovat tehneet mahtavan tilin jos ovat tänne asti malttaneet pitää. Monet osakkeet ovat nousseet jo 20-30% pohjiltaan siitä huolimatta että aika moni firma on tulosvaroittanut. Harmittaa kun en itse silloin ostanut vaikka olin jo syöttänyt useita toimeksiantoja ja olisi tarvinnut vain painaa enteriä. Ajattelin että lasku jatkuu seuraavana päivänä, ei jatkunut! Pelko on väistynyt, siltä näyttää. Mutta tilanne muuttuu nopeastikin. Huomenna, tiistaina, Kreikkaa tutkinut Troikka antaa huomenna loppulausuntonsa. Viikonloppuna tihkuneiden tietojen mukaan ei olisi kyllä ihme jos Troikka näyttää punaista valoa lisärahalle. Mutta haitanneeko tuo mitään, mahdollisesti lähitulevaisuudessa tapahtuvan pankkien pääomittamisen myötä Kreikka voidaan päästää kokonaan tai osittain konkurssiin ja potkia eurosta pois ilman että vaikutukset laajenee muualle euroalueella. Ainakin jos kaikki menee kuten elokuvissa.

Tulosvaroituksista puheenollen, Konecranes antoi tänään sellaisen. Kunnossapito on mennyt penkin alle. Liikevoitto ei kasva viime vuodesta.Scania ilmoitti pienentävänsä tuotantoaan Euroopassa marraskuusta alkaen (10-15% 3Q:n lopun lukemista globaalisti)  kun sen asiakkaat ovat alkaneet reagoida talousepävarmuuteen.  Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös PKC:hen.

PKC ilmoitti myös vaihtavansa toimitusjohtajaa. Yhtiötä menestyksellisesti pariin otteeseenkin luotsannut Harri Suutari siirtyy hallitukseen ja uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Etteplanin toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen. Hieman ehkä negatiivinen uutinen siinä mielessä että Suutari on todellakin hoitanut firmaa hyvin. Se on hyvä uutinen että Suutari edelleen jatkaa hallituksessa ja toivottavasti säilyttää myös omistuksensa.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: