Jatkoin ostoja tänään

Salkuun päätyi tänään lisää Metsoa ja EWZ  (Brasilia) ETF:ää. Vähän laskuvoittoinen päivä päivä mikä sinällään on hyvä ostopäivä. Toivottavasti tämä on vain lyhyt rekyyli ja nousu jatkuu mutta tässä markkinassa voi tapahtua mitä vain. Sinällään salkku nousi tänäänkin siitä huolimatta että markkinat olivat laskussa. Eilinen tulosvaroittaja YIT nousi tänään reippaat n. 2.7% ja on jo selvästi myyntihintani yläpuolella. Ei olisi kannattanut myydä. Ilmeisesti varoitus oli jo hinnoissa ja markkina uskoo että tuo 10 miljoonaa saadaan vielä takaisin betonintoimittajalta.

Advertisements

Tags: , ,

9 Responses to “Jatkoin ostoja tänään”

 1. AnhA Says:

  Muistetaan, että 10 miljoonaa on alle 0,5% YIT:n markkina-arvolla, joten tuolla ei juuri ole merkitystä. Olennaista on kärsiikö YIT:n kauppa kohusta -tuskin, sillä hyvinhän se on asian hoitanut/hoitaa.

 2. masa Says:

  Sulla on kyllä melkoisen kärsimätön sijoitusfilosofia. 🙂

  Eilen YIT:tä ei kannattanut pitää salkussa, koska “tulosvaroittajia ei kannata omistaa” ja tänään tilanne onkin jo ihan toinen..

  Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka paljon sulla uppoo rahaa kaupankäyntikustannuksiin.

  • Laimea Silli Says:

   Täh? Ei sitä YIT:tä ole vieläkään salkussa. En juurikaan käy kauppaa eikä kaupankäyntikustannuksiin mene paljonkaan rahaa. Ja nehän saa sitäpaitsi verovähennyksiin.

 3. masa Says:

  Oon ymmärtänyt ehkä väärin, mutta luulin, että mielestäsi tulosvaroituspäivänä YIT ei ollut enää kannattava sijoitus (myit) ja nyt se siltä jo vaikuttaa (harmittelet myymistä).

  Ja jos meinaat ostaa YIT:tä pitkään salkkuun (holdaat vuosia tai vuosikymmeniä), niin onko mielestäsi YIT jo liian kallis parin päivän kurssinousun takia?

  • Laimea Silli Says:

   en ihan seuraa logiikkaasi?! Mitä tekemistä harmittelun kanssa on kaupankäyntikustannusten kanssa? Jos kurssi nousee myyntihinnan yläpuolelle niin laittaahan se harmittamaan, ainakin minua.

 4. masa Says:

  Kaupankäyntikustannukset ei ollut mun varsinainen pointti. Voit sen aiheen unohtaa.

  Ostatko palan yritystä ja sen tulevia kassavirtoja vai osatko palan kurssikäyrää?

  Väännetään rautalangasta: onko YIT mielestäsi kannattava sijoitus pitkään salkkuun? Ja jos ei ole, niin onneks olkoon, teit oikein kun myit.

  Jos YIT on kannattava sijoitus, niin osta heti maanantaina YIT:tä.

  Jos sijotushorisontti on vuosissa, niin muutaman päivän kurssinousulla pitäis ollaa hirveesti merkitystä.

 5. masa Says:

  Miksei katsella?

  Voi olla täysin mahdollista että kurssit putoavat vielä paljonkin. Ei siinä mitään. Mutta on äärimmäisen vaikeata osata ajoittaa ostot juuri pohjille.

  Jos jokin osake on mielestäsi aliarvostettu jo näillä hinnoilla, niin kannattaa tehdä siihen osto-ohjelma: ostat nyt vähän ja kurssin pudotessa (esim. tietyn prosenttimäärän) ostat lisää.

  Vai oletko eri mieltä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: