Tyhjensin salkun taas tänään

Aamulla markkina oli kovassa nousussa ja ihmettelyni siitä että miten nousu voi jatkua päivästä toiseen ilman rekyyliä alkoi voimistumaan. Ihan reippaassa nousumarkkinassakin tulee välillä laskupäiviä saatikka tällaisessä tilanteessa kun markkinaa varjostaa ikävä systeemiriski. Tänään tuo riski palasi takaisin sijoittajien mieleen jostain syystä. Yksi syy saattoi olla se että Merkel, tai hänen tiedottajansa, totesi että pikaista ratkaisua Euroopan velkaongelmiin ei ole olemassa. Ensi vuoden puolelle menee ratkaisut jokatapauksessa vaikka sijoittajat vielä viikonloppuun asti odottivat että ensi viikonlopun iso EU-huippukokous esittelee lääkkeet tähän velkaongelmaan. Tuo oli se mitä tarvittiin rekyylin käynnistämiseen ja minä myin. Ihan kohtuu hyvin onnistuin myynneissä, sillä salkun arvo laski tänään vain 0.5% siitä huolimatta että lasku oli aika voimakasta sekä Helsingin pörssissä että muuallakin. Salkkuni painoltaan isoimmat Metso ja Nokian Tyres putosivat 6% ja 5.5% ja ne myös myin ensimmäisenä pois. PKC oli aamulla yli 5% nousussa mutta nousu hyytyi 0.18% miinukselle. Tämänpäiväinen lasku pudotti myös YIT:n tulosvaroitustuspäivänsä myyntihintani tuntumaan.

Uskoisin että nyt kun sijoittajia muistutettiin taas riskeistä ja nousua ehti tulla aika reilusti, tullaankin lähipäivät laskittelemaan. Torstaina Nokian tulos saattaa heiluttaa Helsingin pörssiä muutenkin reilusti. Taidan katsella tätä laskua katsomosta enkä kentältä.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “Tyhjensin salkun taas tänään”

  1. Heikki Says:

    Onko positiot niin isoja ettei kaupankäyntikulut huoleta?

    • Laimea Silli Says:

      Miksi kaupankäyntikulujen pitäisi huolettaa jos salkun arvo on tänään korkeampi kuin vaikkapa viikko sitten? Eli ei todellakaan kaupankäyntikulut huoleta, millään tavalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: