Huonojen tulosten päivä

Tänään oli huonojen tulosten ja tulosvaroitusten päivä! Aivan kuten taantumaan kuuluukin. Huonoja tuloksia tuli Rautaruukilta (kurssi painui 8.6%), Wärtsilältä (-3.5%), Tectialta () ja Nordealta. Tulosvaroituksia tuli mm. Sammolta jota painaa Nordean huono kehitys ja Sievi Capitalilta.

Rautaruukki teki 3Q:lla vain miljoonan euron liikevoiton kun vuotta aiemmin tuli 40 miljoonaa ja odotuksetkin olivat 20 miljoonaa euroa. Liikevaihtokin jäi ennusteista. Pettymyksen takana oli odotettua alhaisemmiksi jääneet terästoimitukset. Toisaalta rakentamisen ja konepajaliiketoiminnan kehitys oli positiivista. Aika varmalta näyttää että RR tulee tahkoamaan tappioita loppuvuodesta ja ensi vuoden alusta. Ja pörssikurssikin jatkanee vielä alemmaskin vaikka kurssia on hakattua aika alas etenkin jos vertaa vuoden 2007 huippukurssiin yli 50 euroon. Nykyinen n. 7 euron kurssi on romahtanut siis muutaman vuoden takaisista huipuistaan yli 80%. Mikäli näiltä tasoilta joskus noustaan entisiin huippuihin tulee osakekurssi nousemaan yli 600%. Rautaruukki on aika syklinen osake enkä pidä mahdottomana että osakekurssi joskus nousisi yli entisten huippujen siitä huolimatta että kiinalainen teräs virtaa Eurooppaankin ja laskee alan firmojen kannattavuutta.

Pörssikurssit laskivat muutenkin tänään yleisesti, hermoilu jatkuu ja tulosvaroitukset eivät kyllä yhtään paranna fiiliksiä. USA:ssakin näin Suomen aikaan kello yhdeksän on kaikki pääindeksit miinukselle, erityisesti Applen painama Nasdaq. Taisi olla ihan hyvä idea ottaa voitot kotiin maanantaina ja tyhjätä salkku. Ostellaan taas halvemmalla takaisin ja myydään sitten nopsaan pois tai pidetään vähän kauemmin. Tilanteen mukaan mennään ja nykyinen markkina ei ole holdarin markkina. Mitä alemmas kurssit menevät, sitä houkuttelevammaksi tulee ostaa osakkeita pitkäänkin salkkuun. En kuitenkaan usko että sen aika on vielä tänä vuonna.

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “Huonojen tulosten päivä”

 1. Jokka Says:

  Mihin perustat sen, että Rautaruukki saavuttaisi vielä edelliset kurssihuiput? Pelkkään syklisyyteen?

  Entä mitä indikaattoreita tms. hyödynnät treidatessa?

  “Ostellaan taas halvemmalla takaisin ja myydään sitten nopsaan pois tai pidetään vähän kauemmin.”

  Saat treidaamisen kuulostamaan aika helpolta. 😀

  • Laimea Silli Says:

   Enhän minä mitään perustanut vaan se oli puhdasta jossittelua. En käytä juurikaan mitään indikaattoreita treidatessa enkä yleensä edes treidaa joten mitään treidausvinkkejä on minulta turha pyytää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: