Euro bluffi(?) sai kurssit nousuun!

Pörssit olivat vahvassa nousussa tänään kun markkinat sulattelivat viikonlopun EU-huippukokouksen tuloksia. Tai oikeastaan eihän siellä mitään tuloksia tullut, mutta lupauksia siitä että kriisi on mahdollisesti nyt ratkaistu ja mahdollisesti sopu on saatu ja että keskiviikkona tulee sitten niitä päätöksiä. No se jää nähtäväksi, mutta ainakin pörsikurssit nousivat reilusti tänään ihan globaalisti. Harmi etten ollut kyydissä, ei oikein riittänyt usko europoliitikkoihin. Keskiviikkona onkin sitten mielenkiintoinen päivä kun EU-päätökset ja Nokia World voivat heiluttaa kursseja. Nokia voisi lähteä reippaaseen nousuun jos se julkistaisi operaattorisopimuksen tai -sopimuksia amerikkalaisen operaattorin / operaattoreiden kanssa WP-luurien toimittamisesta. Pohjois-Amerikasa myytiin enää 0.7 miljoonaa Nokia-luuria joten muutaman miljoonan kalliin WP-luurin toimittaminen innostaisi markkinoita takuulla. En nyt oikein tiedä että voisiko pelkkä WP luurin tai luurien julkistaminen kurssia heiluttaa, eiköhän se ole jo kaikille selvää että sellaisia tulee. WP:n ominaisuudetkin ovat jo pitkään olleet tiedossa joten tuoterintamalla nyt kovin suuria ylläreitä on tulossa.

Teknologiateollisuuden lakko päättyy ja työpaikoille palataan viimeistään keskiviikkona. Tämä on hyvä uutinen suomalaiselle teollisuudelle, neljän päivän lakon aikana ei isoja vaurioita vielä päässyt tulemaan.

Euroalueen PMI indeksi oli murheellista luettavaa, lokakuussa indeksi laski jo 47.2:een syyskuun 49.1, mikä sekin oli jo huono lukema. Indeksi korreloi vahvasti euroalueen BKT:n kanssa ja indeksi ennustaa siis BKT:lle selvää laskua.

Ai niin, Caterpillarilta tuli erittäin hyvä tulos tänään ja se ennustaa menon vain paranevan ensi vuonna. Metson suuntaa tuo Caterpillar on aiemmin hyvin indikoinut.

Advertisements

Tags: , , ,

7 Responses to “Euro bluffi(?) sai kurssit nousuun!”

 1. Kiviharju ,Mauri Says:

  Oletko ajatellut,että taidat olla niitä sijoittajia jotka myöhästyivät ostoissaan pelätessään maailmanloppua.Ainakin juttusi antavat ymmärtää,että olet hiukan myöhässä. Osakemarkkinoiden pohjat tältä vuodelta on jo koettu.

  • Laimea Silli Says:

   Onkos Mauri ollut koko laskun ajan kiinni osakkeissa?

   • mauri kiviharju Says:

    Kyllä. Lisätty myös silloin kun itsestäkin on tuntunut,että pitäisi myydä. Nyt nuo ovat jo nousseet mukavasti.Vanha totuus siitä,etä osta silloin kun muut myyvät on tie tuleviin voittoihin.

    • Laimea Silli Says:

     Paljonko on salkku pakkasella vuoden alusta?

     • mauri kiviharju Says:

      -15% tänään,mutta koko sijoitusajalta 34,47 % plussaa,sekä paljon viimeaikoina hankittuja edullisia osakkeita jotka nyt nousukauden alkaessa tuottavat varmasti aika kivasti.Olen itse vientiteollisuuden piirissä toimiva ja tiedän,että tunnelin päässä näkyvä valo ei ole vastaantulevan veturin.

      • Laimea Silli Says:

       Sulla on Mauri mennyt sitten paremmin kuin minulla. Mun salkkuni on vuoden alusta 22% pakkasella. Mutta en olisi siitä nyt niin varma että nousukausi on vielä alkamassa. 3Q tulokset ovat kotimaassa olleet pääosin surkeita ja tämän viikon jälkeen nähdään jo aika laaja kuva 3Q:sta sekä myös 4Q:sta.

       Lähes kaikki firmat ovat kertoneet että lähitulevaisuus on epävarma, yksi konkurssikin jo nähtiin. Velkaongelma säilyy vielä pitkään ja pankit taitavat laittaa lainahanoja kiinni eli keventää tasettaan sensijaan että pitäisivät lainahanoja auki ja pääomittaisivat itseään.

       Vientiteollisuudessa itsekin työskentelen ja niin moni kavereistanikin eri firmoissa ja osalla näyttää huonolta, osalla vähän paremmalta mutta epävarmat näkymät yhdistävät.

       Onnea matkaan!

 2. Vesakk Says:

  …ja tuohon 700 000 kappaleen myyntiin vielä lisämausteena se, että keskihinta niissä on ollut vain päälle 100€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: