Eurobluffi(?) kantoi päivän, tänään jo laski

Kurssit laskivat tänään laajalla rintamalla ja kaupankäynnin loppupuolella alkoi markkinoille levitä huhuja että huomenna ei EU-kokouksessa sittenkään saataisi aikaan päätöksiä vaan uusi kokous tulisi ensi viikolla jossa niitä päätöksiä sitten tehtäisiin. Hohhoijaa *huokaus* Huomiseksi kaavailtu valtiovarainministerien kokous on päätetty myös peruuttaa. HEX yleisindeksi laski tänään 0.25% mikä on sinällään aika vähän.

Mutta mahtui tänään listalle nousijoitakin, sillä NesteOilin kurssi nousi 13% hyvän tuloksen siivittämänä 9.06 euroon. Piti oikein tarkistaa että koska itse viimeksi Neste Oilia omistin ja huhtikuussa 2008 tuli näköjään osakkeet myytyä vajaaseen 19 euroon. Kurssi on siitä siis puolittunut. En ole firmaa oikein seuraillut viime aikoina, mutta nyt pitänee ottaa taas seurantaan ja lukea tämänpäiväinen tulosjulkistus kunnolla läpi kunhan kerkeäisi. Neste Oilin viiden vuoden pohjahinta saavutettiin lokakuun alussa jolloin kurssi oli 6.14 euroa. Kurssi on siitä noussut siis n. 50% muutamassa viikossa. Melko vahva esitys. Oikein ajoittaneet ovat taas tehneet kunnon tiliä.

USA:ssa kuluttajaluottamus romahti lamalukemiin, 39.8 pisteeseen edelliskuun 45.4:stä. Ei oikein hyvältä näytä sielläkään ja noin alhaiset lukemat nähtiin viimeksi 2009 huhtikussa jolloin taantuma oli syvimmillään. Tosin kuukautta aiemmin nähtiin osakemarkkinassa pohjat silloin ja nousu huhtikuussa oli jo käynnissä. Dow Jones laski 1.74% ja Nasdaq 2.26%. Amazonin tulos oli ennakoitua huonompi ja kurssi oli 15% laskussa.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: