Euroalueen poliitikot saivat päätöksiä aikaan!!

Europoliitikot saivat kuin saivatkin päätöksiä aikaiseksi eurokriisin taltuttamiseksi ja oli päivänselvää heti uutisen luettuani että tänään kurssit laulaa oikein kunnolla ja salonkivaunu kiihdyttää ja minä seison asemalla kylmissäni vesisateessa. Siinä oli aamun asetelmat. Totesin että markkinaa vastaan on turha taistella ja että tämä saattaa olla hyvinkin jonkinlainen käänne joka saattaa kantaa kurssinousu-mielessä pidemmällekin. Marraskuulla saattaa tulla vielä EKP:ltä ohjauskoron laskukin tai ainakin muistelen että EKP sellaista hieman vihjaili. Päätin siis tankata tänään aika rivakastikin osakkeita salkkuuni siitä huolimatta että uskoin että heti aloituksesta ne ovat merkittävästi ylempänä. Kokeilin onneani ja vain PKC tarttui avauksen kieppeistä kohtuu hinnalla. Muut tarjoukset eivät johtaneet kauppoihin. Kun paras puhti oli noususta pois puolen tunnin sisään ja kurssit kääntyivät laskuun odottelin ja odottelin… ja muistelin samalla Mel Gibsonin Braveheart leffaa ja sitä kohtausta jossa Gibsonin esittämä William Wallace johtaa joukkojaan taistelussa ja odottaa ja odottaa isojen seipäiden kanssa englantilaisten ratsumiehiä. Hold it… hold it…. HOOOOLLDDD IIITTT!!! Ja sitten seipäät pystyn ja ratsumiehet lentomiehiksi.

Aikani tosiaan odoteltuani sain napattua aika monen eri firman osakkeita (lähinnä niitä ostelin mitä minulla on ennenkin ollut. Nokiaa en kuitenkaan ostanut) aika lähellä päivän pohjahintojaan ja sen ansiosta salkkuni nousi tänään ihan mukavasti vaikkakin missasin sen mahtavan aloituksen seisoessani siellä asemalla ja siitä huolimatta että tankkaukset ovat vielä kesken. HEX indeksi nousi tänään 5.35%

Niin niistä poliitikkojen päätöksistä. Kreikan lainojen nimellisarvoista niistetään pois 50% ja maalle annetaan uusi yli sadan miljardin euron tukipaketti. Vakausrahaston koko kasvaa 1000 miljardiin euroon ja rahoituksessa on mukana myös IMF ja joidenkin juttujen mukaan myös Kiina. Tässä on kyllä yksityiskohdat varmaankin edelleen auki sillä mitään yksityiskohtia ei annettu. Pankeilta vaaditaan pääomien lisäämistä n. 106 miljardilla eurolla. Italia sitoutettiin sästämään. Tälläinen paketti sieltä tuli. Ja se kelpasi markkinoille.

Tänään tuli myös tulosjulkistuksia monelta Suomi-firmalta. Kemiralta, Cargotechilta ja Metsolta tuli kaikilta oikeastaan hyvä ja osittain odotettuakin parempi sellainen. Metson ennuste suorastaan puhkui positiivisuutta ja itseluottamusta. Kemiran Kerminen jää huhtikuussa eläkkeelle 60-vuotiaana ja tilalle tulee Basfilta saksalainen Wolfgang Büchele, joka toimii tällä hetkellä Kemiran hallituksessa. Mielenkiintoinen valinta.

Tags: , ,

3 Responses to “Euroalueen poliitikot saivat päätöksiä aikaan!!”

 1. 55vuotiaanaelakkeelle Says:

  Heh, hauska vertaus tuo Braveheart.

 2. timppa Says:

  Se oli Cargotec jolta tuli 27.10. erittäin hyvä osari. Konecranesin tuli jo viikko sitten, eikä ollut järin hyvä.

  Cargotecille täytyy antaa tunnustus, siellä on pistetty finanssikriisin aikaan firmaa kuntoon. Viimeisen 12 kuukauden tulos on jo vuosien 2006-7 supersyklin tasolla.

 3. Laimea Silli Says:

  Joo, aivan. Pitääkin korjata. Kiitos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: